ΑΘΗΝΑ
20:51
|
01.05.2024
350 οργισμένοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μην τεθεί προς πώληση το εργοστάσιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault στη βορειοδυτική Γαλλία εγκλώβισαν για 12 ώρες μέσα στο εργοστάσιο επτά διευθυντικά στελέχη με την ελπίδα να εμποδίσουν τα σχέδια τους για την πώληση της εγκατάστασης. Ειδικότερα περίπου 350 εργάτες πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο “Fonderie de Bretagne” της Renault και κράτησαν “ομήρους” επτά διευθυντές. Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης της γαλλικής εταιρείας να πουλήσει ή να κλείσει το εργοστάσιο στην περιοχή. Τελικά επετράπη στις 22:30 τοπική ώρα η έξοδος στα διευθυντικά στελέχη ενώ η πικετοφορία συνεχίστηκε.

Η αυτοκινητοβιομηχανία επέκρινε την ενέργεια των εργατών και σε σύντομη ανακοίνωση απηύθυνε έκκληση για “διάλογο και ηρεμία”. Διαβεβαίωσε επίσης τους εργαζόμενους πως η εταιρία αναζητεί αγοραστή, ο οποίος θα διατηρήσει την εγκατάσταση και θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, η Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας (CGT) υποστηρίζει ότι η Renault δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. “Εξακολουθούν να απορρίπτουν τον διάλογο, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν έχουν καμία διάθεση για διαπραγματεύσεις”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μαέλ Λε Γκοφ, εκπρόσωπος της CGT. Το συνδικάτο ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει νέα διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης Ενεμπόντ στη Βρετάνη ανήμερα της Πρωτομαγιάς.

Το περιστατικό με την “ομηρία” διευθυντικών στελεχών δεν ήταν το πρώτο στη Γαλλία. Το 2014 εργάτες στο εργοστάσιο της Goodyear στη βόρεια Γαλλία είχαν κρατήσει ομήρους δύο διευθυντικά στελέχη για 12 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της εγκατάστασης.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα