ΑΘΗΝΑ
23:03
|
04.05.2024
Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης μιλά για “ξεκάθαρη πολιτική δίωξη”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πράκτορες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών των Ηνωμένων Πολιτειών (FBI) “επισκέφτηκαν” το σπίτι και το γραφείο του πρώην δικηγόρου του Τραμπ και πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι. Το ένταλμα έρευνας που είχαν στα χέρια τους οι ομοσπονδιακοί πράκτορες αφορούσε την αναζήτηση στοιχείων για τις δοσοληψίες του κ. Τζουλιάνι στην Ουκρανία.

Ο δικηγόρος του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης ξεκαθάρισε ότι ο εντολέας του αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο, εμμένει πως δεν έχει παραβιάσει κανέναν νόμο και υποστηρίζει πως πρόκειται για “ξεκάθαρη πολιτική δίωξη”. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναθέσει στον Τζουλιάνι την αποστολή εξεύρεσης ενοχοποιητικών στοιχείων για τις επαφές του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του νυν προέδρου, με στελέχη της ουκρανικής ηγεσίας.

Ο δικηγόρος του Τζουλιάνι, Μπομπ Κοστέλο, επιβεβαίωσε ότι εκτελέστηκε ένα ένταλμα έρευνας στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν. Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν ήταν και ηλεκτρονικές συσκευές, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times. Ο Τζουλιάνι δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει αυτήν την εξέλιξη.

Μολονότι το ένταλμα δεν σημαίνει αυτομάτως ότι ο πρώην δήμαρχος έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα, υποδηλώνει ότι οι εισαγγελείς έπεισαν έναν δικαστή να το εγκρίνει, ελπίζοντας ότι θα βρεθούν στοιχεία. “Πρόκειται για μια συνταρακτική στιγμή στην έρευνα”, είπε η Τζέσικα Λέβινσον, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή Λογιόλα του Λος Άντζελες. “Σημαίνει πολλά να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε βάρος ενός δικηγόρου, λόγω των ζητημάτων που προκύπτουν από την προνομιακή σχέση δικηγόρου και πελάτη. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να εκτελείς ένταλμα έρευνας σε έναν δικηγόρο που εργάστηκε για τον πρώην πρόεδρο”, σημείωσε. “Είναι ένας νομικός τραμπουκισμός”, τόνισε από την πλευρά ο δικηγόρος του Ρούντι Τζουλιάνι.

Ο 76χρονος Τζουλιάνι άρχισε να εκπροσωπεί τον Τραμπ τον Απρίλιο του 2018, στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το φθινόπωρο του 2019 βρέθηκε στο επίκεντρο του λεγόμενου “ουκρανικού σκανδάλου” που απείλησε την προεδρία Τραμπ. Τότε αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να πείσει το Κίεβο να παράσχει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Τζο Μπάιντεν. Δύο άνδρες που εργάστηκαν για λογαριασμό του στην Ουκρανία, οι Λεβ Πάρνας και Ιγκόρ Φρούμαν, κατηγορήθηκαν στη Νέα Υόρκη για παραβίαση της νομοθεσίας περί χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών.

Ανακοίνωση του δικηγόρου του Τζουλιάνι

Οι ομοσπονδιακές αρχές εκτέλεσαν σήμερα εντάλματα έρευνας για ηλεκτρονικές συσκευές τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του Ρούντολφ Τζουλιάνι, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του, Μπομπ Κοστέλο.

Τα εντάλματα αυτά αφορούσαν μόνο “ένα υποτιθέμενο συμβάν ότι δεν δηλώθηκε ως ξένος πράκτορας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση αυτή, με την προσθήκη ότι ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και προσωπικός δικηγόρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνείται την κατηγορία. Ο Κοστέλο πρόσθεσε σε αυτήν την ανακοίνωση ότι ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε περιέχει πληροφορίες που εμπίπτουν στο δικηγορικό απόρρητο.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα