ΑΘΗΝΑ
03:07
|
24.04.2024
Πάνω από 150 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 150 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων νέων μολύνσεων έχει φθάσει το τρέχον διάστημα σε επίπεδα που δεν είχαν καταγραφεί ποτέ αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού, δείχνει σημερινή καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τους επίσημους απολογισμούς.

Από τον εντοπισμό του ιού, στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019 έχουν καταγραφεί επισήμως 150.337.583 μολύνσεις, εκ των οποίων περίπου 6 εκατ. μέσα σε μία εβδομάδα, αύξηση που οφείλεται κυρίως στην έκρηξη των περιστατικών στην Ινδία, όπου τις τελευταίες επτά ημέρες έχουν διαγνωστεί 2,5 εκατ. κρούσματα.

Ξεπέρασαν τους 400.000 οι νεκροί στη Βραζιλία

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το όριο των 400.000 θανάτων ασθενών με την COVID-19, καθώς το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 3.001 άνθρωποι, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων να φθάσει τους 401.186 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το ίδιο διάστημα στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά σχεδόν 70.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 – επακριβώς 69.389 -, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά τους 14,5 εκατ., πάντα σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Σε απόλυτα μεγέθη η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον πλανήτη, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Γαλλία: Πρώτα κρούσματα της «ινδικής παραλλαγής» του νέου κορονοϊού

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας διέγνωσαν τα πρώτα κρούσματα του B.1.617, του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία -όπου εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό αυτόν τον μήνα -, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Ένα πρώτο κρούσμα, μια γυναίκα που ζει στη νοτιοδυτική Γαλλία και ταξίδεψε στην Ινδία, επιβεβαιώθηκε χθες, σύμφωνα με το υπουργείο. Άλλα δύο πρόσωπα, που επίσης ταξίδεψαν πρόσφατα στην Ινδία, διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από την επιλεγόμενη ινδική παραλλαγή του SARS-CoV-2 στη νοτιοανατολική Γαλλία.

Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε κρούσματα

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 386.452 κρούσματα του SARS-CoV-2 – νέο παγκόσμιο ρεκόρ -, ενώ ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που υπέκυψαν αυξήθηκε αλματωδώς, κατά 3.498, μειώθηκε ελαφρά από το εθνικό ρεκόρ της προηγουμένης (3.645 θάνατοι) αλλά παρέμεινε σε τρομακτικά υψηλό επίπεδο.

Η Ινδία έχει καταγράψει κάπου 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τα τέλη του Φεβρουαρίου, όταν άρχισε να επιταχύνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει βυθίσει τη γιγαντιαία χώρα της Ασίας σε υγειονομική κρίση άνευ προηγουμένου. Είχαν χρειαστεί έξι μήνες για να καταγραφούν τα προηγούμενα 7,7 εκατ. κρούσματα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ινδία έχει πλέον φθάσει τους 208.330 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18,7 εκατομμύρια.

Χειρότερα, αρκετοί ειδικοί εκτιμούν πως ο πραγματικός απολογισμός είναι ακόμα πιο βαρύς.

Έφθασαν στη χώρα οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας

Οι πρώτες ποσότητες της αμερικανικής ιατρικής βοήθειας έφθασαν σήμερα στην Ινδία, χώρα που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με καταστροφική έξαρση κρουσμάτων και θανάτων εξαιτίας της Covid-19.

Στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε πάνω από 400 φιάλες οξυγόνου, νοσοκομειακό εξοπλισμό και σχεδόν ένα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο στο Νέο Δελχί, την ινδική πρωτεύουσα η οποία έχει βυθιστεί σε άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση.

Η Ινδία καταγράφει τον Απρίλιο αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων, με πάνω από 370.000 κρούσματα και 3.600 θανάτους την ημέρα.

Ευρείας κλίμακας διεθνής επιχείρηση αρωγής έχει ξεκινήσει από πολλές χώρες που υποσχέθηκαν τη βοήθειά τους.

Η αμερικανική αποστολή ακολουθεί τις συνομιλίες αυτή την εβδομάδα μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων τις επόμενες ημέρες για να βοηθήσουν την Ινδία, δήλωσε χθες ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι οι ειδικές πτήσεις, με τις οποίες θα μεταφερθεί επίσης εξοπλισμός και υλικό που προσφέρουν επιχειρήσεις και ιδιώτες, θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Γερμανία: Πάνω από 24.300 κρούσματα του νέου κορονοϊού

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 24.329 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.381.597, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, υπέκυψαν ακόμη 306 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 82.850 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν 8.731 νέα κρούσματα και 397 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 8.731 νέα κρούσματα Covid-19, συμπεριλαμβανομένων 2.662 στη Μόσχα, με τον επίσημο συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τα 4.805.288.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε ότι 397 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 110.128.

Η ρωσική στατιστική υπηρεσία, σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει ανακοινώσει περισσότερους από 225.000 θανάτους στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Ιταλία: 500.000 εμβολιασμοί την ημέρα – Μέχρι τα μέσα Ιουλίου αναμένεται να έχει εμβολιαστεί το 60% των πολιτών

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και ο υπεύθυνος για τη διαχείριση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ανακοίνωσαν ότι στην Ιταλία, κατά την χθεσινή ημέρα, χορηγήθηκαν πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για στόχο που είχε θέσει ο ίδιος ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, πριν από ένα μήνα.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας προσέθεσε ότι, με τον ρυθμό αυτό, υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη και τη δεύτερη δόση των σκευασμάτων κατά της covid-19, το 60% των κατοίκων της χώρας.

Ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, τέλος, ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες που εργάζονται στο ιταλικό δημόσιο σύστημα υγείας για την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό τους, που καθιστούν δυνατή την πρόοδο της εκστρατείας εμβολιασμού.

Βρετανία-Covid-19: Αυξήθηκε ο δείκτης μεταδοτικότητας «R»

Ο εκτιμώμενος δείκτης μεταδοτικότητας «R» της COVID-19 στην Αγγλία έχει αυξηθεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Υγείας και εκτιμάται μεταξύ του 0,8 και 1,1.

Μία τιμή του δείκτη μεταξύ του 0,8 και του 1,1 σημαίνει ότι κατά μέσο όρο, κάθε δέκα άνθρωποι που μολύνονται, θα μολύνουν μεταξύ 8 και 11 άλλους ανθρώπους.

Η τιμή του αναφερόμενου δείκτη, ήταν μεταξύ 0,8 και 1,0 την προηγούμενη εβδομάδα.

Μία τιμή του δείκτη μεγαλύτερη της μονάδας υποδεικνύει μία ραγδαία αύξηση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες της κυβέρνησης δηλώνουν ότι παρακολουθούν στενά τα στατιστικά στοιχεία, η σημασία των οποίων, υποβαθμίζεται όταν η επικράτηση των μολύνσεων είναι χαμηλή, όπως συμβαίνει την περίοδο αυτή στην Αγγλία.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το ημερήσιο ποσοστό των μολύνσεων καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα, μεταξύ του -4% και του -1% έναντι ποσοστού μεταξύ του -5% και του -1% την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα