ΑΘΗΝΑ
01:47
|
31.07.2021
Αίτημα για επέκταση της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech σε άτομα12-15 ετών κατατέθηκε στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Συμμεριζόμαστε την επείγουσα ανάγκη για επέκταση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech, προκειμένου να συμπεριληφθεί νεότερος πληθυσμός» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla και ανακοίνωσε πως η εταιρεία κατέθεσε επίσημο αίτημα προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) για «υπό όρους» εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, παρόμοιο αίτημα έχει υποβληθεί και στις ΗΠΑ, με την διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Rochelle Walensky, να δηλώνει στο ABC News ότι αναμένεται η έγκριση του αιτήματος.

Η υποβολή των αιτημάτων στηρίζετα στα θετικά δεδομένα που ανέκυψαν από την κλινική δοκιμή τελικού σταδίου στην οποία συμμετείχαν 2.260 συμμετέχοντες ηλικίας 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιρειών

Σημειώνεται ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας από 16 ετών, τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τη βία σε βάρος της 31χρονης στη Δάφνη

Chango Bastia: “Haiti remains a colony of the USA”

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σλάβι Τριφόνοφ έδωσε ο Βούλγαρος πρόεδρος

ΗΠΑ: Κουβαλούσε στο πορτ-μπαγκάζ νεκρά τα δύο της ανίψια επί ένα χρόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα