ΑΘΗΝΑ
21:50
|
29.07.2021
Η Τουρκία έχει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 την παρούσα περίοδο,, δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία έχει αρκετές δόσεις εμβολίου κατά της COVID-19 την παρούσα περίοδο και δεν αντιμετωπίζει κάποιο ζήτημα με τις προμήθειές τους, δήλωσε σήμερα, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ίδιος μίλησε δύο ημέρες μετά τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας που είπε ότι τα εμβόλια θα γίνουν πιο σπάνια, για τους επόμενους δύο μήνες, αλλά η Τουρκία έχει υπογράψει μία συμφωνία για 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, οι οποίες θα αρχίσουν να φτάνουν το Μάιο.

Αυστρία: Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι εμβολιασμοί

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι εμβολιασμοί κατά του νέου κορονοϊού που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στην Αυστρία, με το 25% του πληθυσμού (συνολικά 8,9 εκατομμύρια κάτοικοι) να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 9,3% να έχει ανοσοποιηθεί πλήρως (έχοντας κάνει και τις δύο δόσεις), όπως ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν.

“Από την 30η Μαρτίου, περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν γίνει στην Αυστρία, κατά μέσο όρο περισσότεροι από 46.000 εμβολιασμοί την ημέρα, και μετά την υπέρβαση των δύο εκατομμυρίων εμβολιασμών στις 10 Απριλίου, χθες, Πέμπτη, φτάσαμε στα τρία εκατομμύρια, και σήμερα βρισκόμαστε στα 3,05 εκατομμύρια εμβολιασμούς στη χώρα”, συνόψισε ο υπουργός Υγείας.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό δελτίο εμβολιασμών, 2.225.301 άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον έναν μερικό εμβολιασμό, 828.984 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έτσι το 9,3% των Αυστριακών ανοσοποιούνται πλήρως.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 32% των ανθρώπων άνω των 65 ετών είχαν εμβολιαστεί, ένα μήνα αργότερα το ποσοστό ήταν μεγαλύτερο από 66%, και σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτό το ποσοστό, έχει επίσης διπλασιαστεί και σε ότι αφορά ολόκληρο τον πληθυσμό που μπορεί να εμβολιαστεί.

“Ο Απρίλιος μας έδειξε πόσο καλά μπορούμε να βελτιώσουμε το ποσοστό εμβολιασμού στην Αυστρία εάν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα εμβόλια”, ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν, σημειώνοντας ότι τον Μάιο, θα διατίθενται κάθε εβδομάδα 500.000 δόσεις και τον Ιούνιο 700.000.

Αυτό σημαίνει ότι τον Μάιο μπορεί να ξεκινήσει η τρίτη φάση του προγράμματος εμβολιασμού, η οποία θα χαρακτηρίζεται από ευρεία διαθεσιμότητα εμβολίων, και αυτό σύντομα θα επιτρέψει να ανοσοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά προτεραιότητα εξακολουθεί να δίνεται στα ηλικιακά κριτήρια και στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται ένα μεγάλο άνοιγμα της εγγραφής στις πλατφόρμες εμβολιασμού και στα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ενώ εμβολιασμοί στις επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαίου.

Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι “αυτό θα μας επιτρέψει να πετύχουμε τους στόχους μας για τους εμβολιασμούς, δηλαδή να εμβολιάσουμε μέχρι το καλοκαίρι όλους όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, και εάν όλοι βοηθήσουν είναι ρεαλιστικό να επιτευχθεί ένα ποσοστό 70% εμβολιασμένου πληθυσμού”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανησυχία στον ΠΟΥ από την αύξηση κρουσμάτων σε Μέση Ανατολή και Ασία

Στα 2.696 τα κρούσματα, 9 θάνατοι και 157 διασωληνωμένοι

Ισραήλ: Τρίτη δόση εμβολίου συστήνει το υπουργείο Υγείας

“Kαμπάνα” 400.000 ευρώ στη Monsanto για το παράνομο φακέλωμα δημοσιογράφων και ακτιβιστών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα