ΑΘΗΝΑ
14:25
|
20.05.2024
Έπετράπη κατ 'οίκον περιορισμός σε έξι στελέχη πετρελαϊκής εταιρίας των ΗΠΑ, φυλακισμένα για κατηγορίες διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η είδηση αυτή έρχεται καθώς οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν φέρεται να συναντήθηκαν για να επανεξετάσουν την πολιτική τους έναντι της Βενεζουέλας.

Έξι στελέχη πετρελαϊκής εταιρίας των ΗΠΑ που φυλακίστηκαν στη Βενεζουέλα για κατηγορίες διαφθοράς απελευθερώθηκαν εν μέρει – τους επετράπη να στραφούν σε κατ ‘οίκον περιορισμό την Παρασκευή.

Η μερική απελευθέρωση του Τομέου Βάντελ, του Χοσέ Λουίς Ζαμπράνο, του Αλίριο Ζαμπράνο, του Χόρχε Τολέδο, του Γκούσταβο Κάρντενας και του Χοσέ Περέιρα επιβεβαιώθηκε στο The Associated Press από μέλη των οικογένειών τους.

Τον Νοέμβριο του 2020, το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας καταδίκασε έξι πρώην στελέχη της CITGO με έδρα το Χιούστον, θυγατρική της PDVSA, για κατηγορίες διαφθοράς.

Οι ποινές περιελάμβαναν ποινή φυλάκισης 13 ετών για τον Χοσέ Περέιρα, πρώην πρόεδρο της CITGO, με κατηγορίες υπεξαίρεσης, εγκληματικής οργάνωσης και ξεπλύματος χρημάτων. Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι καταδικάστηκαν σε όρους που κυμαίνονται από οκτώ έως δέκα χρόνια.

Τα στελέχη, μερικά από τα οποία έχουν διπλή υπηκοότητα ΗΠΑ-Βενεζουέλας, συνελήφθησαν στα τέλη του 2017 μετά από μια συνάντηση στο γραφείο του κρατικού πετρελαϊκού οργανισμού PDVSA του Καράκας. Συνελήφθησαν στο Καράκας και μεταφέρθηκαν στη Γενική Διεύθυνση Στρατιωτικής Αντικατασκοπείας.

Οι έξι έλαβαν κατ ‘οίκον περιορισμό τον Δεκέμβριο του 2019, αλλά δεν κράτησε πολύ, καθώς τέθηκαν πίσω στη φυλακή δύο μήνες αργότερα.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Πενθήμερο πένθος στο Ιράν μετά τον θάνατο Ραϊσί- Ορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος 

Έρχεται η Καμπούλ Νο2 (ή η Σαϊγκόν Νο3);

Κίνα: Επίθεση σε δημοτικό σχολείο-Δύο νεκροί και 10 τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα