ΑΘΗΝΑ
02:25
|
02.12.2021
Η έγκριση έρχεται εν μέσω αύξησης κρουσμάτων και θανάτων, που εντείνουν την πίεση στις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τα προγράμματα εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου της Moderna για επείγουσα χρήση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Al Jazeera, ανάγοντάς το ως το πέμπτο σκεύασμα υπό αυτό το καθεστώς, προκειμένου να επιταχυνθεί η έγκρισή του στις χώρες παγκοσμίως.

«Ο στόχος είναι να καταστούν διαθέσιμα τα φάρμακα, τα εμβόλια και τα τεστ όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ανέφερε ο ΠΟΥ.

Η Βοηθός Γενική Διευθύντρια του ΠΟΥ, Μαριάντζελα Σιμάο (Mariangela Simao), δήλωσε την Παρασκευή (30/4) ότι είναι σημαντικό να διαθέτουμε περισσότερα εμβόλια. Η ανάγκη αυτή εντείνεται λόγω των προβλημάτων στον εφοδιασμό των άλλων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, που συνιστά κύρια πηγή εμβολίων για το παγκόσμιο πρόγραμμα ανταλλαγής εμβολίων COVAX. αλλά έχει περιορίσει τις εξαγωγές λόγω της εγχώριας υγειονομικής κρίσης που έχει κατακλύσει το σύστημα υγείας της.

Η Moderna ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα ένα σχέδιο επέκτασης για το δίκτυο παραγωγής της προκειμένου να αυξήσει την παραγωγική της ικανότητα σε έως και τρία δισεκατομμύρια δόσεις το 2022.

Σημειώνεται ότι η στρατηγική συμβουλευτική ομάδα εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για την ανοσοποίηση (Strategic Advisory Group of Experts on Immunization  – SAGE) είχε ήδη προτείνει από τον Ιανουάριο τη χρήση του εμβολίου της Moderna για όλες τις ηλικιακές ομάδες 18 ετών και άνω.

Το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, εμβόλιο τεχνολογίας mRNA όπως και το Moderna, ήταν το πρώτο που έλαβε έγκριση για κατ’ επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ στα τέλη του 2020. Από τότε, ο ΠΟΥ έχει εγκρίνει τα εμβόλια της AstraZeneca-SK Bio, του Serum Institute της Ινδίας και το σκεύασμα της Johnson & Johnson. Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 των κινεζικών Sinopharm και Sinovac.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Προς απαγόρευση των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο

Στην Καλιφόρνια το πρώτο κρούσμα της «Όμικρον» στις ΗΠΑ

mέta: «Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού αφορά κάθε ελεύθερο άνθρωπο»

Έβρος: Διασώθηκαν 17 Τούρκοι – Ανάμεσά τους πέντε παιδιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα