ΑΘΗΝΑ
14:24
|
24.04.2024
«Το πρώτο τραγούδι που επιλέγουμε, αφιερωμένο στην επερχόμενη επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι το “ Μάη μ’ Μάη μ’"»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το “Τραγούδι Μήνυμα Αντίστασης” είναι ένα συλλογικό, αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα. Είμαστε επαγγελματίες μουσικοί, ηχολήπτες και τεχνικοί εικόνας, που μοιραζόμαστε κοινά καλλιτεχνικά οράματα, παίζουμε μαζί, κινούμαστε στους ίδιους εργασιακούς χώρους, συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα και στηρίζουμε τις δράσεις των σωματείων μας, έχουμε τις ίδιες αγωνίες για όσα συμβαίνουν κι όσα έρχονται» αναφέρουν τα μέλη της πρωτοβουλίας.

«Αποφασίσαμε ότι για εμάς έχει σημασία να απευθύνονται τούτες τις ώρες στην κοινωνία μηνύματα Αντίστασης με κάθε τρόπο, τόσο για την ουσία του ίδιου του προτάγματος, όσο και για την εκπλήρωση της δικής μας ανάγκης να μη σιωπούμε.

Το πρώτο τραγούδι που επιλέγουμε, αφιερωμένο στην επερχόμενη επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς και με την ευχή για συνέχιση και ενίσχυση των αγώνων όλων των εργαζομένων, είναι το “ Μάη μ’ Μάη μ’ ” του Πάνου Τζαβέλλα, που συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο “Τραγούδια από το αντάρτικο λημέρι του”, ηχογραφημένο το 1975 στην μπουάτ Λήδρα. Για τη διασφάλιση των απειλούμενων, κατοχυρωμένων με πάλη και αυτοθυσία, εργασιακών μας δικαιωμάτων»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα