ΑΘΗΝΑ
10:00
|
19.04.2024
Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποδεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία του Ιράν συνολικού ύψους επτά δισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Associated Press είχε προηγουμένως αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο “σχεδόν ευρείας άρσης” κυρώσεων κατά του Ιράν που είχαν επιβληθεί υπό την κυβέρνηση Τραμπ το 2018 ως μέρος μιας νέας συμφωνίας με το Ιράν που αποσκοπεί στην επιστροφή των δύο χωρών σε συμμόρφωση με το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA, επίσης γνωστό ως πυρηνική συμφωνία του Ιράν).

Οι ΗΠΑ ενδέχεται να αποδεσμεύσουν περιουσιακά στοιχεία του Ιράν συνολικού ύψους επτά δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το Λιβανέζικο δίκτυο Al-Mayadeen αναφέροντας ανώνυμες πηγές στην Ισλαμική Δημοκρατία. Η ενημερωτική πλατφόρμα ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αρχικά ήθελε να αποφύγει να «πληρώσει» τίποτα στο Ιράν, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το JCPOA συνεχίζονται. Ωστόσο, η Τεχεράνη επέμεινε σε αυτήν τη διάταξη.

Επιπλέον, οι δύο χώρες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν ανταλλαγή κρατουμένων, ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η Τεχεράνη ενδέχεται να παραδώσει τέσσερις υπόπτους σε υποθέσεις κατασκοπείας στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ιράν θα λάβει τέσσερις από τους δικούς του πράκτορες που κρατούνται στις ΗΠΑ ως αντάλλαγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοί οι τέσσερις Ιρανοί συμμετείχαν σε προσπάθειες παράκαμψης των αμερικανικών κυρώσεων.

Το Al-Mayadeen δήλωσε ότι παρόμοιες “συνομιλίες ασφαλείας” πραγματοποιήθηκαν επίσης μεταξύ του Ιράν και του Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πλευρές συζήτησαν την απελευθέρωση 400 εκατομμυρίων λιρών σε δεσμευμένα ιρανικά περιουσιακά στοιχεία.

Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες περί ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.

«Οι πληροφορίες ότι μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων έχει επιτευχθεί δεν είναι αληθινές», είπε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις.

«Όπως έχουμε πει, θέτουμε πάντα το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται ή αγνοούνται στο Ιράν. Δεν θα σταματήσουμε εωσότου μπορέσουμε να τους επανενώσουμε με τις οικογένειές τους».

Πηγή: Sputnik News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα