ΑΘΗΝΑ
19:43
|
26.04.2024
Το κλείσιμο πλατφόρμας που αριθμούσε περισσότερα από 400.000 μέλη και διακινούταν πορνογραφικό υλικό ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παιδικής πορνογραφίας στον κόσμο, το “BOYSTOWN”, που υφίστατο τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2019 και είχε ξεπεράσει τα 400.000 μέλη έκλεισε μετά από εκτενή έρευνα και εξάρθρωση του δικτύου της. Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών (Bundeskriminalamt – BKA)  συνελήφθησαν τρία άτομα που η αστυνομία διερευνούσε λόγω παλαιότερης εμπλοκής τους σε διανομή παιδικού πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ, μετά από αίτημα των γερμανικών αρχών, ένας ακόμη ύποπτος συνελήφθη στην περιοχή Concepción της Παραγουάης. 

Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, πρόκειται για πλατφόρμα διεθνούς εμβέλειας, στην οποία κάποιος μπορούσε να έχει πρόσβαση μόνο μέσω του Darknet και εξυπηρετούσε την παγκόσμια ανταλλαγή παιδικής πορνογραφίας, κυρίως μέσω της δημοσιοποίησης καταγραφών κακοποίησης μικρών παιδιών, κυρίως αγοριών (εικόνες και βίντεο). Το φόρουμ της πλατφόρμας φέρεται να ήταν χωρισμένο σε διαφορετικούς τομείς προκειμένου να καθίσταται δυνατή η δομημένη αρχειοθέτηση και η εύκολη ανάκτηση παιδικού πορνογραφικού περιεχομένου. Εκτός από την περιοχή του φόρουμ, υπήρχαν ακόμη δύο περιοχές συνομιλιών που εξυπηρετούσαν την επικοινωνία μεταξύ των μελών και την ανταλλαγή υλικού. Προκειμένου μαλιστα να διευκολυνθεί η επικοινωνία μεταξύ των μελών η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι είχαν δημιουργηθεί διάφορα κανάλια γλωσσών.

Οι ερευνες, που διεξάγονταν επί μήνες από το ίδιο το BKA σε συνεργασία με την  Εισαγγελία της Φρανκφούρτης στο Μάιν και το Κεντρικό Γραφείο Καταπολέμησης του Εγκλήματος στο Διαδίκτυο (Zentralstelle zur Bekämpfung der Internetkriminalität – ZIT) υπό τον συντονισμό της Europol και με τη συνεργασία της αστυνομίας της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Αυστραλίας, των ΗΠΑ και του Καναδά κατευθύνθηκαν εναντίον τεσσάρων Γερμανών υπηκόων ηλικίας 40 έως 64 ετών. 

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα από την περιοχή του Πάντερμπορν, ένα 49χρονο άνδρα από την περιοχή του Μονάχου και ένας 58χρονο άνδρα από τη Βόρεια Γερμανία που έχει ζήσει στη Νότια Αμερική για αρκετά χρόνια. Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ως διαχειριστές της πλατφόρμας, ενώ υπάρχουν υποψίες ότι έχουν εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στην τεχνική υλοποίηση του ιστότοπου Darknet, στη δημιουργία και συντήρηση της δομής του διακομιστή και στην υποστήριξη μελών στην πλατφόρμα. Επιπλέον, τα μέλη της πλατφόρμας αναφέρουν πως λάμβαναν οδηγίες ασφαλείας από αυτούς τους άνδρες για την ασφαλή περιήγησή τους στο “BOYSTOWN”, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να ανακαλυφθεί η πλατφόρμα από την αστυνομία. Ο τέταρτος κατηγορούμενος, ένας 64χρονος άνδρας από το Αμβούργο, είναι ύποπτος ότι έχει εγγραφεί ως μέλος του “BOYSTOWN” τον Ιούλιο του 2019 και έκτοτε έχει προβεί σε πάνω από 3.500 δημοσιεύσεις, αποτελώντας έναν από τους πλέον ενεργούς χρήστες της πλατφόρμας.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά από κατ’ οίκον έρευνα και βρίσκονται υπό κράτηση από τις 14 και 15 Απριλίου 2021, βάσει των ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από το τοπικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης. Για τον ύποπτο που συνεληφθη στην Παραγουάη έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης από το Επαρχιακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης, βάσει του οποίου ο ύποπτος πρέπει να εκδοθεί στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, μετά τις έρευνες, η αστυνομία κατάφερε να κλείσει το “Boystown” και πολλές ακόμη πλατφόρμες ανταλλαγής υλικού. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα