ΑΘΗΝΑ
04:05
|
20.04.2024
Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 5.948 και 256 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο στην Ιταλία τα περιστατικά κορονοϊού είναι 5.948 και 256 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 9.148, με 144 θανάτους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 121.872 διαγνωστικά τεστ, το 4,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς είναι 34 λιγότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους βρίσκονται 50 περισσότεροι ασθενείς. Η αύξηση αυτή όμως, μπορεί να οφείλεται και στην αργία της Πρωτομαγιάς, διότι ενδέχεται να μην μπόρεσαν, όλοι οι θεραπευμένοι ασθενείς, να πάρουν εξιτήριο.

Σήμερα τα περισσότερα κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας (959) με πρωτεύουσα την Νάπολη, ενώ ακολουθούν η Σικελία (734) και το Λάτιο (661) με κύρια πόλη την Ρώμη.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκστρατείας εμβολιασμού, δήλωσε σήμερα ότι οι ιταλικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο (βάσει των αποτελεσμάτων νέων ερευνών) να επεκτείνουν την χορήγηση του εμβολίου της Astrazeneca κατά του κορονοϊού και σε πολίτες ηλικίας μικρότερης των 60 ετών.

Ο Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι στόχος της όλης εκστρατείας είναι ο όσο γίνεται ταχύτερος εμβολιασμός του πληθυσμού, χρησιμοποιώντας όλα τα εμβόλια που οι ιταλικές υγειονομικές αρχές έχουν στην διάθεσή τους.

Ένας στους τέσσερις Ισπανούς έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Ένας στους τέσσερις Ισπανούς έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για την Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, καθώς η Ισπανία επιταχύνει το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού.

Συνολικά, 12.162.359 άνθρωποι έχουν κάνει τη μία δόση του εμβολίου, δηλαδή το 25,6% του συνολικού πληθυσμού των 47 εκατομμυρίων. Από αυτούς, τα 5.098.903 (11%) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει πως το 70% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στην Ισπανία 3.540.430 κρούσματα και 78.293 θάνατοι από Covid-19.

Βραζιλία: Καθυστερούν οι εμβολιασμοί, λόγω έλλειψης του κινεζικού εμβολίου CoronaVac

Στις πρωτεύουσες επτά Πολιτειών της Βραζιλίας, όπως στο Μπέλο Οριζόντε και το Πόρτο Αλέγκρε, ανεστάλη η χορήγηση της δεύτερης δόσης του κινεζικού εμβολίου CoronaVac, λόγω έλλειψης του σκευάσματος αυτού.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, έχουν διακοπεί επίσης οι εμβολιασμοί στο Αρακαζού, το Ρεσίφε, το Μπέλεμ, το Πόρτο Βέλιου και το Κάμπο Γκράντε. Στη Βραζιλία χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο το κινεζικό εμβόλιο και το 77% των εμβολιασμών έχουν γίνει με αυτό.

Το Σάββατο στο Ρίο ντε Ζανέιρο ο δήμος ανέστειλε αρχικά για 10 ημέρες τους εμβολιασμούς, αλλά χθες αποφάσισε ότι θα συνεχιστούν από σήμερα, ανά ηλικιακή ομάδα, αρχής γενομένης από τους πολίτες άνω των 70 ετών. Όσοι είναι κάτω των 60 ετών και έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου μεταξύ 10-17 Απριλίου (κυρίως γιατροί και νοσηλευτές) θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 17 Μαΐου για την δεύτερη, δηλαδή 40 ημέρες αργότερα. Υπό κανονικές συνθήκες, η δεύτερη δόση του CoronaVac συνιστάται να χορηγείται 28 ημέρες μετά την πρώτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha του Σάο Πάουλο, πάνω από τις μισές πρωτεύουσες των Πολιτειών δεν διαθέτουν αποθέματα ώστε να χορηγήσουν τη δεύτερη δόση εγκαίρως.

Την Κυριακή, ο υπουργός υγείας Μαρσέλο Κουεϊρόγκα υποστήριξε ότι το πρόβλημα αυτό οφείλεται σε μια λανθασμένη απόφαση που έλαβε ο προκάτοχός του, ο στρατηγός Εντουάρντο Παζουέλο, ο οποίος αποχώρησε από το υπουργείο στα μέσα Μαρτίου. Τον Φεβρουάριο ο Παζουέλο είχε συστήσει στις Πολιτείες και τους δήμους να χρησιμοποιήσουν τα αποθέματα των δεύτερων δόσεων για να επιταχύνουν τον ρυθμό του εμβολιασμού. Υπολόγιζε τότε ότι θα καλυφθεί το κενό με τις νέες παραδόσεις εμβολίων, που όμως καθυστέρησαν.

Στη Βραζιλία χρησιμοποιείται επίσης το εμβόλιο της AstraZeneca ενώ την περασμένη Πέμπτη παραδόθηκαν ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Σκλήρυνση κατά πλάκας: Βρέθηκαν ενδείξεις της νόσου χρόνια πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα