ΑΘΗΝΑ
03:27
|
24.04.2024
Η υπηρεσία Υγείας του Καναδά φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου των Pfizer-BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά ηλικίας από 12 ετών, και έτσι ο Καναδάς γίνεται η πρώτη χώρα που το εγκρίνει για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του Associated Press, επικαλούμενο ως πηγή, αξιωματούχο της χώρας που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη απόφαση. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εν λόγω αξιωματούχος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να προβεί σε σχετικές δηλώσεις πριν από την επικείμενη ανακοίνωση.

Η υπηρεσία Υγείας του Καναδά φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό» για την πρόληψη από την Covid-19 στα παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών, αφότου διεξήγαγε «αυστηρή επιστημονική εξέταση και ανεξάρτητη από γνωστά αποδεικτικά στοιχεία», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σημειώνεται ότι η Pfizer στα τέλη Μαρτίου ανακοίνωσε τα προκαταρκτικά αποτελέσματα από μια μελέτη εμβολίων 2.260 εθελοντών των ΗΠΑ σε εφήβους ηλικίας 12 έως 15 ετών που έδειξαν ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις κρουσμάτων Covid-19 μεταξύ των πλήρως εμβολιασμένων εφήβων.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Επικοινωνία επιστημόνων με φάλαινα νοτιοανατολικά της Αλάσκας

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα