ΑΘΗΝΑ
17:40
|
25.04.2024
18χρονος εισέβαλε σε βρεφονηπιακό σταθμό και σκότωσε 3 δίχρονα παιδιά και δύο ενήλικες ηλικίας 30 και 29 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία δίχρονα παιδιά και δύο ενήλικες (30 και 20 ετών) σκοτώθηκαν την Τρίτη (4/5) από έναν 18χρονο που εισέβαλε σε βρεφονηπιακό σταθμό στη Σαουδάδες, πρωτεύουσα της πολιτείας Σάντα Καταρίνα της Βραζιλίας, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Η κυβερνήτρια της πολιτείας της Σάντα Καταρίνα, Ντανιέλα Ρέινχερ, κήρυξε τρεις ημέρες πένθους για τα θύματα.

“Ένας άνδρας 18 ετών εισέβαλε σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό οπλισμένος με μαχαίρι και επιτέθηκε σε παιδιά και εργαζόμενους. Δύο ενήλικες και τρία παιδιά πέθαναν” ανέφερε η αστυνομία.

“Ο δράστης έστρεψε μετά το μαχαίρι στον εαυτό του, τραυματίζοντας τον λαιμό, την κοιλιά και το στήθος του. Μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο” πρόσθεσαν οι Αρχές.

Ένα τέταρτο παιδί τραυματίστηκε ελαφρώς, δήλωσε ο επίτροπος Ζερόνιμο Μαρσάλ Φερέιρα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μπροστά από τον βρεφονηπιακό σταθμό.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, ο δράστης είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Ο παιδικός σταθμός βρίσκεται στο κέντρο της πόλης Σαουδάδες και σύμφωνα με την εφημερίδα Globo φιλοξενεί παιδιά ηλικίας από μηνών έως και 3 ετών.

Η αστυνομία είπε ότι επιτέθηκε αρχικά σε μία δασκάλα, που βρισκόταν στην είσοδο του χώρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, την ακολούθησε σε ένα από τα δωμάτια, όπου και επιτέθηκε στα μικρά παιδιά.

Η τελευταία αιματηρή επίθεση σε σχολείο στη Βραζιλία χρονολογείται τον Μάρτιο του 2019, όταν δύο πρώην μαθητές πυροβόλησαν και σκότωσαν οκτώ άτομα πριν αυτοκτονήσουν σε ένα κολέγιο στην περιοχή Σουζάνο του Σάο Πάολο.

Ο ποδοσφαιρικός σύλλογος Τσαπεκοένσε, που βρίσκεται στο Τσαπέκο, 60 χλμ. από τη Σαουδάδες, τόνισε στο Twitter: “Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία, δεν έχουμε λόγια για να εκφράσουμε το μέγεθος του πόνου μας απέναντι σε μια τέτοια αγριότητα”.

Το 2016, αυτός ο ποδοσφαιρικός σύλλογος βυθίστηκε στο πένθος μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα που άφησε 71 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 19 παικτών, 14 μελών του προσωπικού και περίπου 20 δημοσιογράφων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Αυστραλία: Ξεβράστηκαν δεκάδες μαυροδέλφινα σε ακτή

Ανατροπή στη καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα