ΑΘΗΝΑ
14:08
|
18.06.2021
Ορειβάτες αναφέρουν ότι είναι δεκάδες τα θετικά κρούσματα ενώ το Νεπάλ τούς διαψεύδει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ορειβάτες και υπεύθυνοι στην κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ στο Νεπάλ δήλωσαν στο BBC ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ορειβατών που παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου Covid-19 και εκφράζουν φόβους για έξαρση της πανδημίας στην επονομαζόμενη “στέγη του κόσμου”.

Υπεύθυνοι στην κατασκήνωση βάσης ανέφεραν ότι έχουν πληροφορίες για 17 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και ότι δεκάδες ορειβάτες έχουν μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Κατμαντού για να νοσηλευτούν σε μονάδες Covid. Το προσωπικό ιδιωτικής κλινικής στο Κατμαντού επιβεβαίωσε στο BBC ότι υπάρχουν άτομα που διαγνώστηκαν θετικά και όλα προέρχονται από την κατασκήνωση βάσης στο Έβερεστ.

Η κυβέρνηση του Νεπάλ διαψεύδει τις πληροφορίες περί έξαρσης της πανδημίας στο Έβερεστ αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι οι αρχές της χώρας υποβαθμίζουν εσκεμμένα το μέγεθος της κατάστασης καθώς δέχονται πιέσεις για να κλείσουν την πρόσβαση των ορειβατών στο υψηλότερο βουνό του κόσμου.

Με την πρόσβαση από την κινεζική πλευρά του Έβερεστ κλειστή σε αναρριχητές από το εξωτερικό και ορισμένους υπεύθυνους αποστολών από την πλευρά του Νεπάλ, αυξάνοντας μάλιστα τις τιμές, η απόφαση του Νεπάλ να επιτρέψει τις αναβάσεις εν μέσω της πανδημίας αμφισβητείται.

Το Νεπάλ υποχρεώνει όλους τους ορειβάτες να τίθενται σε καραντίνα πριν συνεχίσουν για την κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ. Ορισμένοι παρατηρητές είχαν εκφράσει ανησυχίες για την ασάφεια των κανονισμών, κυρίως επειδή τα συμπτώματα της Covid-19 μπορούν εύκολα να εκληφθούν ως ασθένεια υψομέτρου και φόβους για τις επιπτώσεις μιας οξείας λοίμωξης ψηλά στο βουνό. “Κανένα από τα περιστατικά κορονοϊού στην κατασκήνωση βάσης δεν έχει μέχρι στιγμής αναφερθεί στο υπουργείο Τουρισμού”, δήλωσε στο BBC ο υφυπουργός Πολιτισμού, Τουρισμού και Πολιτικής Αεροπλοΐας Πρεμ Σουμπέντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νορβηγός ορειβάτης Έρλεντ Νες δήλωσε στο BBC πως είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό τρεις φορές σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία του Κατμαντού τον περασμένο μήνα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για την αθλιότητα του Μπαλάσκα

Καλάβρυτα: Πέθανε 55χρονη λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Όλοι στου Dior, τι είπε η Μενδώνη για το “ξεπούλημα” των μνημείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα