ΑΘΗΝΑ
05:21
|
20.04.2024
Θα “προσελκύσει τουρίστες”, λένε τοπικοί αξιωματούχοι που δέχθηκαν επικρίσεις για την επιλογή τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δριμεία κριτική δέχονται οι τοπικές αρχές παραλιακής πόλης της Ιαπωνίας μετά την απόφασή τους να δαπανήσουν μέρος της έκτακτης βοήθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ύψους 25 εκατομμυρίων γεν (190.510 ευρώ), για την κατασκευή ενός πελώριου γλυπτού ροζ καλαμαριού. Το 13 μέτρων κεφαλόποδο βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης Νότο της επαρχίας Ισικάγουα της Ιαπωνίας.

Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα “Chunichi Shimbun” ότι το γλυπτό θα βοηθήσει στην προώθηση του τουρισμού και στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας, η οποία έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

Το δίκτυο Fuji News Network της Ιαπωνίας αναφέρει ότι οι αρχές του Νότο , το οποίο φημίζεται για τα καλαμάριά του, έλαβαν συνολικά κονδύλια ύψους 800 εκ. γεν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας. Αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι να διαθέσουν τα χρήματα αποκλειστικά σε μέτρα για τον νέο κορονοϊό, πολλοί από τους ντόπιους διαμαρτύρονται και υποστηρίζουν  πως η έκτακτη αυτή βοήθεια θα έπρεπε να επενδυθεί σε ιατρικό προσωπικό και υγειονομικές δομές. 

Όπως και σε πολλές άλλες χώρες, και στην Ιαπωνία ο τουριστικός τομέας έχει πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορονοϊού. Η διοργανώτρια χώρα του Τόκιο 2020 θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες φέτος, χωρίς όμως κοινό από το εξωτερικό, κάτι που εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε απώλειες περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Τακαχίντε Γιούσι, οικονομολόγο του Ινστιτούτου Έρευνας Νομούρα. 

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με αργούς ρυθμούς καθώς ποσοστό μικρότερο του 2% έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση κάποιων εκ των διαθέσιμων εμβολίων. Χθες Τρίτη η Ιαπωνία κατέγραψε 4.100 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε περισσότερες από 614.000. Επιπλέον τουλάχιστον 10.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που συνδέονται με τη νόσο Covid-19.

Πηγή: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα