ΑΘΗΝΑ
20:29
|
18.04.2024
Κάλεσμα για μια πρώτη απάντηση στην κυβέρνηση με μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις αύριο Πέμπτη.
Φωτογραφία αρχείου από την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση του ΠΑΜΕ εν μέσω πανδημίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά είναι ένα τερατούργημα και δεν χωράει ούτε συζήτηση ούτε βελτίωση”, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, σε σημερινή του παρέμβαση στον ρ/σ Alpha.

“Τα μέτρα που έρχονται όσον αφορά την διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν είναι θέμα ιδεοληψίας της κυβέρνησης, είναι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου που προωθούνται εδώ και χρόνια σε πανευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο”,  πρόσθεσε. Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στις “ευθύνες του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που κάνει αποδεκτές τις απαιτήσεις του κεφαλαίου”.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη, “με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανωθεί σήμερα η εργατική τάξη”, ο Νίκος Καραθανασόπουλος πρόσθεσε πως “εργατικά σωματεία με ταξικό προσανατολισμό παλεύουν για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος”, και κάλεσε στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα που διοργανώνουν εκατοντάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα προς τιμήν της Εργατικής Πρωτομαγιάς, σημειώνοντας ότι αυτές “θα είναι μια πρώτη απάντηση στο αντεργατικό τερατούργημα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα