ΑΘΗΝΑ
14:10
|
28.04.2024
Οι διαβουλεύσεις διπλωματών αμφοτέρων πλευρών είναι οι πρώτες από το 2013.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα σε Τούρκους και Αιγύπτιους αξιωματούχους στο Κάιρο για πρώτη φορά από το 2013.

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται πως οι πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας γίνονται με επικεφαλής τον Αιγύπτιο υφυπουργό Εξωτερικών, Χάμντι Σάναντ Λόζα, και τον Τούρκο ομόλογό του Σαντάτ Ονάλ, από 5 έως 6 Μαΐου στο Κάιρο. Ως στόχος αναφερέται η διερεύνηση “αναγκαίων βημάτων” που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών ” σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο”.

Αντίστοιχα σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εκφράζεται η προσδοκία πως οι διμερείς διερευνητικές συνομιλίες θα οδηγήσουν σε ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Παράλληλα Τούρκος διπλωμάτης μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς σχολίασε πως υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών εκτιμώντας πως πρόκειται για “τις ισχυρές χώρςε της περιοχής”.

Oι διμερείς διαβουλεύσεις Αιγύπτου-Τουρκίας ολοκληρώνονται αύριο δίχως να είναι επί του παρόντος ξεκάθαρο εάν θα συνοδευτούν από επόμενο γύρο διαβουλεύσεων στην Άγκυρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Γάζα: Νέες συνομιλίες στο Ριάντ αυτή την εβδομάδα

Λευκορωσία: 7 παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από την Ουκρανία μέχρι στιγμής φέτος

Εάν οι ΗΠΑ κατασχέσουν τα παγωμένα αποθέματα της Ρωσίας, η Μόσχα μπορεί να απαντήσει ανάλογα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα