ΑΘΗΝΑ
00:40
|
17.04.2024
Ο Τζο Μπάιντεν ελπίζει να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και της G7.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη (4/5) ότι ελπίζει να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στην Ευρώπη τον Ιούνιο.

Όταν ρωτήθηκε εάν σκοπεύει να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στην Ευρώπη για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και της G7, ο Μπάιντεν απάντησε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται πάνω σε αυτό.

“Αυτή είναι η ελπίδα και η προσδοκία μου. Εργαζόμαστε πάνω σ’ αυτό”, είπε ο Μπάιντεν μετά από μια ομιλία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ, χωρίς να δώσει επιπλέον λεπτομέρειες.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησαν τηλεφωνική επικοινωνία στις 13 Απριλίου. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν πρότεινε τη διεξαγωγή συνόδου κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ σε μια τρίτη χώρα τους επόμενους μήνες. Μετά από αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι είχε προτείνει στον Ρώσο ομόλογό του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.

Ο Μπάιντεν σχεδιάζει να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Κορνουάλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να συναντήσει τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 14 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη στους Finacial Times, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο Μπάιντεν θεωρεί ότι είναι ζωτικής σημασίας “να είμαστε ειλικρινείς και ξεκάθαροι με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν” και πιστεύει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω μιας προσωπικής συνάντησης.

“Ο Πρόεδρος Μπάιντεν πιστεύει ακράδαντα ότι είναι σημαντικό να είμαστε σαφείς και άμεσοι, και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνουμε αυτό είναι να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο”, δήλωσε ο Μπλίνκεν.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, από την πλευρά του, είχε δηλώσει ότι η πρόταση του Μπάιντεν για μια πιθανή συνάντηση κορυφής Ρωσίας-ΗΠΑ σε τρίτη χώρα, έγινε δεκτή και μελετάται από το Κρεμλίνο.

”Το θέμα αυτό (για τη συνάντηση) τέθηκε από την αμερικανική πλευρά, […]. Το μεγάλο ερώτημα είναι πώς θα συμπεριφερθούν οι ΗΠΑ στο μέλλον”, είχε επισημάνει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Πηγή: Tass

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα