ΑΘΗΝΑ
23:00
|
25.04.2024
Με “γεμάτα τα νοσοκομεία” και το 75% των Ελλήνων να μην έχει εμβολιαστεί, σημειώνει το δημοσίευμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο: Η Ελλάδα ποντάρει στο άνοιγμα του τουρισμού”. Αυτός είναι ο τίτλος ταξιδιωτικού ρεπορτάζ στην αμερικανική εφημερίδα “New York Times” με οδηγίες, πληροφορίες προς τους Αμερικανούς που ενδέχεται να επιλέξουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους. Αναφέρεται στην εξάρτηση της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό, γεγονός που έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να προηγηθεί αρκετών Ευρωπαίων γειτόνων της στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία παρά το γεγονός ότι τα “ελληνικά νοσοκομεία παραμένουν γεμάτα και περισσότερα από τα τρία τέταρτα των Ελλήνων είναι ανεμβολίαστοι”, επισημαίνουν οι NYT.

“Είναι ένα μεγάλο στοίχημα”, σχολιάζουν οι ΝΥΤ, αλλά “δεδομένης της σημασίας του τουρισμού για την ελληνική οικονομία – ο τομέας αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της χώρας και περισσότερο από το 20 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος – οι ηγέτες της χώρας είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να στρώσουν το κόκκινο χαλί στους τουρίστες”.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών με την επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία του έχει κατατάξει την Ελλάδα στο “Επίπεδο 4”, δηλαδή στις χώρες υψηλού κινδύνου λόγω κορονοϊού. Ωστόσο, τονίζει ότι οι Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως η χώρα είναι ασφαλής χάρη στην τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, στα υγειονομικά πρωτόκολλα και τις καλές καιρικές συνθήκες της. Προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν είναι το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ που προτρέχει με τη χαλάρωση των μέτρων λόγω του τουρισμού καθώς το ίδιο έσπευσαν να πράξουν τόσο η Κροατία όσο και η Κύπρος.

Τέλος οι New York Times αναφέρονται στο χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης του τουρισμού, επικαλούμενοι δήλωση του υπουργού Τουρσιμού, Χάρη Θεοχάρη. “Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη στην Αθήνα έχουν ήδη ανοίξει ξανά στο κοινό, με μάσκες να απαιτούνται από όλους τους επισκέπτες. Μουσεία – συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του Μουσείου της Ακρόπολης – θα ανοίξουν ξανά στις 15 Μαΐου με μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που ακόμα καθορίζονται”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα