ΑΘΗΝΑ
14:43
|
18.06.2021
Την Παρασκευή γνωμοδοτεί ο ΠΟΥ για την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης των δύο κινεζικών εμβολιων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο οποίος αναμένεται να γνωμοδοτήσει μέχρι την Παρασκευή για την έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης των δυο κινεζικών εμβολίων, τη σκυτάλη πήρε και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ξεκινώντας τη διαδικασία της κυλιόμενης επισκόπησης των δεδομένων του εμβολίου της Sinovac.

Η απόφαση της επιτροπής ανθρωπίνων φαρμάκων του Οργανισμού να ξεκινήσει την κυλιόμενη επισκόπηση βασίζεται σε προκαταρκτικά αποτελέσματα από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά δεδομένα) και κλινικές μελέτες. Αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο ενεργοποιεί την παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν τον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί το COVID-19.

Ο EMA θα αξιολογήσει τα δεδομένα καθώς θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο για να αποφασίσει εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων. Η κυλιόμενη επισκόπηση θα συνεχιστεί έως ότου υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για την κατάθεση μιας επίσημης αίτησης άδειας κυκλοφορίας.

Στην διάρκεια της επισκόπησης θα αξιολογηθούν επιπλέον η συμμόρφωση του εμβολίου COVID-19 με τα συνήθη πρότυπα της ΕΕ για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα.

Παρόλο που ο EMA δεν μπορεί να προβλέψει το χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστεί , όπως εκτιμά ο ίδιος, λιγότερος χρόνος από το κανονικό για την αξιολόγηση μιας ενδεχόμενης εφαρμογής, λόγω των εργασιών που προηγήθηκαν κατά την κυλιόμενη ανασκόπηση.

Το κινέζικο απενεργοποιημένο εμβόλιο COVID-19 (Vero Cell) αναμένεται να προετοιμάσει τον οργανισμό για να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τη μόλυνση με SARS-CoV-2. Το εμβόλιο περιέχει τον απενεργοποιημένο ιό SARS-CoV-2 που δεν μπορεί να προκαλέσει την ασθένεια. Το απενεργοποιημένο εμβόλιο COVID-19 περιέχει επίσης ένα “ανοσοενισχυτικό”, μια ουσία που βοηθά στην ενίσχυση της ανοσολογικής απόκρισης στο εμβόλιο.

Όταν ένα άτομο θα λάβει το εμβόλιο, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα αναγνωρίσει τον απενεργοποιημένο ιό ως ξένο και θα παράγει αντισώματα εναντίον του. Εάν, αργότερα, το εμβολιασμένο άτομο έρθει σε επαφή με το SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό σύστημα θα αναγνωρίσει τον ιό και θα υπερασπιστεί τον οργανισμό ενάντια στον “εισβολέα”.

Πηγή: EΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εργασιακό νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε από τη Βουλή με 158 «ΝΑΙ»-Ταφόπλακα σε οκτάωρο, απεργία

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη ψηφίστηκε έπειτα από ημέρες δυναμικών κινητοποιήσεων, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικάτα, αλλά και σκληρής κριτικής από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
ΣΥΝΑΦΗ

Επιτροπή Βιοηθικής: Έσχατη λύση οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για την αθλιότητα του Μπαλάσκα

Καλάβρυτα: Πέθανε 55χρονη λίγα λεπτά μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου

Όλοι στου Dior, τι είπε η Μενδώνη για το “ξεπούλημα” των μνημείων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα