ΑΘΗΝΑ
15:07
|
23.04.2024
Ο Μεξικανός Πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα στη μνήμη των θυμάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Μεξικανό ομόλογό του, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ για τον τραγικό απολογισμό του δυστυχήματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα (3/5) το βράδυ στην Πόλη του Μεξικού, όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας του μετρό σε πολυσύχναστο δρόμο, σκοτώνοντας 23 άτομα και τραυματίζοντας 79 ακόμη.

“Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε, σας παρακαλώ να δεχθείτε τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τα τραγικά αποτελέσματα της κατάρρευσης στην Πόλη του Μεξικού. Σας ζητώ να μεταφέρεται τη συμπάθεια και τη στήριξή μου στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων, όπως και τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες” αναφέρει ο Πούτιν στο μήνυμά του.

Σημειώνεται πως ο Μεξικανός Πρόεδρος κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα στη μνήμη των θυμάτων.

Το πένθος θα είναι σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη και έως τις 7 Μαΐου, ενώ έως και αύριο οι σημαίες στη χώρα θα κυματίζουν μεσίστιες.

Σημειώνεται ότι η γραμμή “12”, στην οποία συνέβη και το δυστύχημα είναι η νεότερη διαδρομή του μετρό της Πόλης του Μεξικού, που εγκαινιάστηκε το 2012. Διασχίζει το νοτιοδυτικό τομέα της πρωτεύουσας του Μεξικού, η οποία έχει εκτιμώμενο πληθυσμό 9,2 εκατομμύρια.

Η εφημερίδα «El Universal» ανέφερε ότι οι ντόπιοι είχαν εκφράσει φόβους για την ασφάλεια του κτιρίου πριν από τέσσερα χρόνια, όταν πυλώνες στη γραμμή 12 καταστράφηκαν από σεισμό. Οι υπεύθυνοι των μεταφορών δήλωσαν, το 2017, ότι επισκεύασαν την ανισόπεδη διάβαση αφού έκλεισαν ρωγμές και επιδιόρθωσαν και άλλες ζημιές. 

Με τη συνοδεία αξιωματούχων που εμπλέκονται στην κατασκευή και τη συντήρηση της υπέργειας διάβασης της γραμμής 12 του μετρό που κατέρρευσε, ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η έρευνα πρέπει να διεξαχθεί γρήγορα και ότι τίποτα δεν πρέπει να παραμείνει κρυφό από τους πολίτες.

“Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν”, ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πυροσβέστες ανέσυραν πτώματα και επιζώντες από τα συντρίμμια μέχρι χθες το βράδυ. Ανάμεσα στους τραυματίες περιλαμβάνονται και τρία παιδιά, ανέφεραν οι αρχές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν τη στιγμή που η γέφυρα ανισόπεδης διάβασης καταρρέει και πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα που διέρχονται τον δρόμο, κοντά στο σταθμό Ολίβος στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας, (06:30 ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας).



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Παραμένει στην φυλακή ο Ιρανός πρόσφυγας Χομαγιούν Σαμπετάρα

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Ιταλία: Σύλληψη 13 σωφρονιστικών υπαλλήλων για βασανισμό ανηλίκων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα