ΑΘΗΝΑ
09:45
|
24.04.2024
Πώς θα κινηθούν αύριο Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 6 Μαΐου με 24ωρη απεργία τιμούν τη φετινή εργατική Πρωτομαγιά το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια στις 10πμ στο Σύνταγμα με σύνθημα “Κάτω τα χέρια από το 8ωρο”. ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με σύνθημα “ΌΧΙ στην κατάργηση του 8ώρου”.

Με προσωπικό ασφαλείας αναμένεται να λειτουργήσουν αύριο τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και τα δημόσια νοσοκομεία, ενώ η απεργία της ΑΔΕΔΥ θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι Εφορίες.

Χθες Τρίτη την εργατική Πρωτομαγιά τίμησαν εργαζόμενοι και σωματεία υπό την “ομπρέλα” της ΓΣΕΕ.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα το Μετρό γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και γραμμή 2&3, τα τρόλεϊ και το τραμ λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν αποφασίσει τα αντίστοιχα σωματεία εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα λεωφορεία.

Με ανακοινώσεις τους, τα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες καταγγέλλουν την κυβέρνηση “μετά από διάφορα αντεργατικά μέτρα που πάρθηκαν στη διάρκεια της πρωτοφανούς πανδημίας, με μόνιμο ή προσωρινό χαρακτήρα, ετοιμάζεται να προωθήσει μια σειρά ρυθμίσεις για την καταστρατήγηση της 8ωρης εργασίας, την υπονόμευση της απεργίας κα γενικότερα της συνδικαλιστικής δράσης. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται”.

Τέλος, οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν στα σχέδια επιστροφής σε εργασιακό μεσαίωνα και θα παλέψουν για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των συγκοινωνιών.

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Μαΐου θα συμμετάσχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία η οποία προχώρησε στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς ανακοίνωσε σήμερα, ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα την 24ωρη απεργία των 13 ναυτεργατικών Σωματείων της ομοσπονδίας στις 6 Μαΐου 2021 και καλεί όλους τους ναυτεργάτες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

5,4 εκ. ευρώ στην Κύπρο έδωσε το Τζόκερ

Από σήμερα το «καλάθι του Πάσχα»

Απαγόρευση συγκεντρώσεων φιλάθλων πριν το ΑΕΚ- Παναθηναϊκός

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα