ΑΘΗΝΑ
09:07
|
23.05.2024
"Ειλικρινείς και εις βάθος συνομιλίες" ανακοίνωσαν πως ολοκλήρωσαν απόψε στο Κάιρο Αιγύπτιοι και Τούρκοι διπλωμάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος και η Τουρκία ανακοίνωσαν απόψε ότι είχαν «ειλικρινείς και εις βάθος συνομιλίες» για διμερή και περιφερειακά θέματα, στα οποία περιλαμβάνονταν η κατάσταση στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι διήμερες διερευνητικές συνομιλίες, υπό τους υφυπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στο Κάιρο ήταν οι πρώτες μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας από το 2013.

Image

«Οι συνομιλίες ήταν ειλικρινείς και σε βάθος. Αφορούσαν διμερή θέματα καθώς και έναν αριθμό περιφερειακών θεμάτων, ιδίως την κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Οι δύο πλευρές θα αποτιμήσουν το αποτέλεσμα αυτού του γύρου των διερευνητικών και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μένει να δούμε πότε θα γίνει το επόμενο βήμα και εάν θα συναντηθούν σύντομα και οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος τουρκικού κοινοβουλίου: Σε άνοδο η ισχύς του τουρκικού κόσμου

Ο πρόεδρος της Κολομβίας διέταξε το άνοιγμα πρεσβείας στη Ραμάλα

Ισλαμική Αντίσταση: Νέα επίθεση στο Εϊλάτ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Πώς θα πρέπει να είναι η επόμενη μέρα στην Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα