ΑΘΗΝΑ
14:25
|
18.04.2024
Καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη – Επικαλέστηκαν αυτοάμυνα, αλλά δεν έπεισαν το δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Ιταλία έκρινε ένοχους δύο Αμερικανούς τουρίστες για τον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού το 2019 κατά τη διάρκεια αγοραπωλησίας ναρκωτικών στη συνοικία Τραστέβερε της Ρώμης. Ο ένας εκ των δύο κατηγορούμενων επικαλέστηκε αυτοάμυνα, αλλά ο ισχυρισμός του δεν έπεισε το δικαστήριο. Οι δύο Αμερικανοί καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.  

Ειδικότερα, ο 21χρονος Φίνεγκαν Λι Έλντερ και ο 20χρονος Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλ-Χιόρθ, καταδικάστηκαν για τη δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα το 2019. Την ετυμηγορία ανέγνωσε η δικαστής Μαρίνα Φινίτι, η οποία συμφώνησε με την εισήγηση της εισαγγελίας για την επιβολή της ποινής της ισόβιας κάθειρξης. Η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν κατάμεστη από κόσμο.

Οι δύο νεαροί Αμερικανοί από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας βρίσκονταν στην Ιταλία το 2019 για διαφορετικούς λόγους. Ο 18χρονος τότε Νατάλ-Χιόρθ δήλωσε ότι είχε μεταβεί στη Ρώμη για να επισκεφτεί τους Ιταλούς παππούδες και γιαγιάδες του. Ο 19χρονος τότε Έλντερ ανέφερε στο δικαστήριο ότι ταξίδευε για λόγους αναψυχής στην Ευρώπη και ότι γνωρίστηκε με τον Χιόρθ στη Ρώμη το 2019.

Ο Φίνεγκαν Λι Έλντερ είχε ομολογήσει ότι μαχαίρωσε τον αστυνομικό Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου 2019, καθώς ο φίλος του, Γκάμπριελ Κρίστιαν Νατάλε Χιορθ, συνομιλούσε με έναν άλλο αστυνομικό. Ωστόσο, οι δύο νεαροί ισχυρίστηκαν ότι βρίσκονταν σε αυτοάμυνα καθώς πίστευαν ότι οι δύο αστυνομικοί, που δεν ήταν ένστολοι τη στιγμή του περιστατικού, ήταν κακοποιοί που είχαν σταλεί για να τους πιάσουν μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αγοράς ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα, οι καταδικασμένοι που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης δικαιούνται να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης μετά από 21 χρόνια, εάν έχουν καλό ιστορικό συμπεριφοράς. Οι δικηγόροι υπεράσπισης δήλωσαν πως θα εφεσιβάλουν την απόφαση.

Ο 35χρονος Μάριο Τσερτσιέλο Ρέγκα ήταν άοπλος και μαχαιρώθηκε 11 φορές από τον Έλντερ με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών που είχε φέρει μαζί του από τις ΗΠΑ. Η δολοφονία του αστυνομικού, που μόλις είχε παντρευτεί, σόκαρε την Ιταλία και αρχικά επικρατούσε δυσπιστία για το κατά πόσον οι δύο νεαροί τουρίστες θα τιμωρηθούν.

Οι δύο Αμερικανοί κρίθηκαν επίσης ένοχοι για απόπειρα εκβιασμού, επίθεσης, αντίστασης σε κρατικό αξιωματούχο και για κατοχή ενός μαχαιριού τύπου επίθεσης χωρίς δικαιολόγηση. Οι δυο τους οδηγήθηκαν έξω από την δικαστική αίθουσα ακριβώς μετά την ανακοίνωση της ποινής τους. Η σύζυγος του Τσερτσιέλο Ρέγκα, που κρατούσε μια φωτογραφία του νεκρού συζύγου της, βρέθηκε επίσης στο δικαστήριο και ξέσπασε σε δάκρυα μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Πηγή: RT News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Άνοιξε η πλατφόρμα για επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές-Ειδικές περιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα