ΑΘΗΝΑ
14:55
|
24.04.2024
Διαθέσιμα για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 θα είναι όλα τα εμβόλια από το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαθέσιμα για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 θα είναι όλα τα εμβόλια από το τέλος Μαΐου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί στο τέλος Μαΐου, τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι οι υπόλοιποι θα μπορούν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούνιο.

Χτες, ανέφερε, ότι ξεπεράσαμε τους 111 χιλιάδες εμβολιασμούς, ενώ και σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 100 χιλιάδες.

“Μειώνονται τα κρούσματα, επιπεδώνεται η καμπύλη, έχουμε όμως πίεση ακόμα στις ΜΕΘ. Μόνιμα βελτιώνεται η κατάσταση έτσι ώστε να επιστρέψουμε σε μια μερική κανονικότητα” σημείωσε.

Προέβλεψε επίσης ότι “θα φοράμε μάσκα για αρκετό καιρό ακόμα, ιδίως στους εσωτερικούς χώρους”.

Ο Μάιος θα είναι ένας ενδεικτικός μήνας για τη μείωση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένο, επισήμανε. “Καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει στην Ελλάδα αλλά με προσοχή”, συμπλήρωσε. Τόνισε, ακόμα, ότι τα self test δεν θα σταματήσουν και θα συνεχίσουν να γίνονται, καθώς -όπως είπε- είναι ένα σημαντικό εργαλείο στον έλεγχο της πανδημίας.

Ερωτηθείς για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των υγειονομικών, είπε ότι θα ήθελε να είναι καλύτερα τα νούμερα όσον αφορά τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων και ότι οι γιατροί σε ένα ποσοστό 75% έχουν εμβολιαστεί.

Σημείωσε επίσης, ότι σε άλλο χρόνο θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλο το υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία.

Όσον αφορά στον τουρισμό είπε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση διασποράς του ιού στα νησιά.

Για τα παιδιά, για τα οποία στον Καναδά εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer, για τις ηλικίες 12-15 ετών, ο κ. Κικίλιας είπε ότι εφόσον εγκριθεί και στην Ευρώπη θα προχωρήσουμε και σε εμβολιασμούς στα παιδιά. Άφησε, μάλιστα, ανοιχτό το ενδεχόμενο το Σεπτέμβριο τα παιδιά να πάνε εμβολιασμένα στο σχολείο.

Μιλώντας για τις αποφάσεις των επιτροπών και αν γίνονται παρεμβάσεις στο έργο τους, είπε ότι “κανείς από αυτούς τους επιστήμονες δεν μπορεί να πιεστεί -κάποιοι ανήκουν και σε άλλους πολιτικούς χώρους και καλά κάνουν – και αρκετοί με δηλώσεις τους έχουν απορρίψει αυτό τον ισχυρισμό ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στο έργο τους”.

“Υπάρχει πανσπερμία δηλώσεων, ιδίως από αναρμόδιους που δεν βοήθησε”, κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρατσιστική επίθεση σε βάρος διανομέα στον Άγιο Δημήτριο καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ

Το Κολούμπια απειλεί τους φοιτητές με παρέμβαση της Εθνοφρουράς

Αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα