ΑΘΗΝΑ
22:08
|
18.04.2024
Η νέα ζωή για την 57χρονη Μελίντα ξεκινά με "προίκα" 65 δισ. δολαρίων...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του διαζυγίου στις 3 Μαΐου ανάμεσα στον ιδρυτή της Μάικροσοφτ, Μπιλ Γκέιτς και την σύζυγό του Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, έκανε την τελευταία (σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού περιοδικού Forbes) τον τέταρτο πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη.

Σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε η γρήγορη μεταβίβαση της μισής περιουσίας αλλά και οι διάφορες ιδιότητές της πρώην συζύγου του ιδρυτή της Μάικροσοφτ καθώς είναι ιδρυτής της εταιρίας επιχειρήσεων Pivotal και συνιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος “Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς”.

Image

Σε κάθε περίπτωση η Μελίντα Φρεντς Γκείτς δεν ξεκινά τη ζωή από το μηδέν αλλά σε πολύ γερές (οικονομικά) βάσεις.

Η επενδυτική εταιρία του Γκέιτς, Cascade Investment, μετέφερε την μέρα ανακοίνωσης του συναινετικού διαζυγίου στις 3 Μάη 1,8 δισ. δολάρια σε μετοχές.

Μετά ακολούθησαν 2,94 εκατομμύρια μετοχές της εταιρίας AutoNation (αξίας 309 εκατομ. δολαρίων) και 14,1 εκατομμύρια μετοχές από τους Καναδικούς Σιδηροδρόμους (Canadian National Railway Co.) αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όμως αυτά δεν φαίνεται πως θα είναι τα μοναδικά έσοδα από τη μοιρασιά της κοινής περιουσίας, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας αποκτήθηκε κατά την περίοδο του 27χρονου γάμου (1994-2021) και των τριών παιδιών που απέκτησαν μαζί.

Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό αλλά ο Μπιλ Γκέιτς, μολονότι ίδρυσε την Microsoft το 1975 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, το 1975, δηλαδή μόλις ένα χρόνο μετά το γάμο του με την Τεξανή Μελίντα Φρεντς. Το 1995 ο Γκέιτς θεωρήθηκε ο πλουσιότερος στον κόσμο έχοντας περιουσία αξίας 12,9 δισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση η μοιρασιά δεν τελειώνει ούτε γρήγορα, ούτε εύκολα.

Το πρώην ζεύγος Γκέιτς υπέβαλε αίτημα σε δικαστή της Ουάσιγκτον για το μοίρασμα και άλλων κοινών περιουσιακών στοιχείων στη βάση ενός συμφωνητικού διάστασης των δύο συζύγων προτού εκδοθεί και επίσημα το διαζύγιο.

Οι πληροφορίες του Forbes αναφέρουν πως δεν έχει αποκαλυφθεί τίποτε γύρω από αυτό το συμφωνητικό ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό πως αφορά το μοίρασμα περιουσιακών στοιχείων που δεν είναι δημοσίως γνωστά και προστατεύονται από το ιδιωτικό απόρρητο.

The Robin Hood Foundation's 2018 Benefit

Όπως και να έχει, το νέο κεφάλαιο στη ζωή της πρώην κυρίας Γκέιτς ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Τουλάχιστον από οικονομική άποψη.

Η ζωή στα 57 μίας από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο με περιουσία που εκτιμάται πως θα ξεπερνά σύντομα τα 65 δισεκατομμύρια δολάρια, μόλις αρχίζει!

Με "προίκα" 65 δισ. δολάρια η νέα ζωή για την 57χρονη Μελίντα ξεκινά με άνεση και πολυτέλεια...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα