ΑΘΗΝΑ
11:34
|
19.04.2024
Ένας έφηβος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός από σφαίρα του ισραληλινού στρατού που διαπέρασε την καρδιά του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε χθες βράδυ από πυρά του ισραηλινού στρατού που διαπέρασαν την καρδιά του, ανέφερε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο 16χρονος Σαϊντ Γιούσεφ Μουχάμαντ Ουντέχ “πέθανε από σοβαρούς τραυματισμούς που προκλήθηκαν από πραγματικά πυρά” που έριξε ο ισραηλινός στρατός στην πόλη Όλντα, κοντά στην Ναμπλούς, στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τόνισε το παλαιστινιακό υπουργείο.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος επιβεβαίωσε ότι ανέσυρε το πτώμα του νεαρού άνδρα, προσθέτοντας ότι ένας ακόμη νεαρός Παλαιστίνιος τραυματίστηκε επίσης από πυρά που δέχτηκε στην πλάτη.

Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι βόμβες μολότοφ πετάχτηκαν εναντίον στρατιωτών “κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ρουτίνας” νότια της Ναμπλούς.

“Οι στρατιώτες ενήργησαν για να σταματήσουν τους υπόπτους ανοίγοντας πυρ προς την κατεύθυνση τους”, δήλωσε ο στρατός στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε και πως διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό.

Ο IDF (ισραηλινός στρατός) έχει εξαπολύσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό στη βόρεια Δυτική Όχθη καταζητώντας έναν Παλαιστίνιο που πυροβόλησε Ισραηλινούς την Κυριακή, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν ακόμη.

Ο φερόμενος δράστης διέφυγε αφού πυροβόλησε σε ένα σταθμό λεωφορείων στη διασταύρωση Ταπουάχ, νότια της Ναμπλούς.

Ο στρατός είπε ότι βρήκε το όχημα που επέβαινε και συνέλαβε “έναν αριθμό υπόπτων”, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι μαίνονται συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των περασμένων νυχτών μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών στρατιωτών.

Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε τη Δυτική Όχθη από τον πόλεμο των Έξι Ημερών, το 1967. Περίπου 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν σε αυτήν την περιοχή και ανάμεσά τους κάπου 475.000 Ισραηλινοί σε οικισμούς που είναι παράνομοι, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βύρωνας: Με περιπολικά, ΜΑΤ, πυροσβεστική η έξωση γυναίκας που είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα