ΑΘΗΝΑ
09:40
|
26.04.2024
Ο Άρθουρ ήταν η μεγαλύτερη αρκούδα της Ρουμανίας και ίσως της EE - Ζούσε στα βάθη δάσους των Καρπαθίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μέλη περιβαλλοντικής οργάνωσης υποπτεύονται “γαλαζοαίματο” από το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν για τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας από τις μεγαλύτερες αρκούδες της Ρουμανίας και ενδεχομένως της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια μιας κυνηγετικής εξόρμησης τον περασμένο Μάρτιο στη βαλκανική χώρα.

Τα μέλη της περιβαλλοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης της Ρουμανίας Agent Green υποστηρίζουν ότι ο πρίγκιπας Εμάνουελ του Λιχτενστάιν, κάτοικος Αυστρίας, είχε λάβει άδεια για να κυνηγήσει και να πυροβολήσει μια θηλυκή αρκούδα, η οποία είχε προκαλέσει ζημίες σε κάποιες αγροικίες της περιοχής. Ωστόσο, εξηγούν ότι ο “γαλαζοαίματος” δεν σκότωσε τη θηλυκή αρκούδα, αλλά τον Άρθουρ, μια καφέ αρκούδα, ηλικίας 17 ετών. “Όμως, στην πραγματικότητα, ο πρίγκιπας δεν σκότωσε την αρκούδα που δημιουργούσε προβλήματα, αλλά ένα αρσενικό που ζούσε βαθιά στο δάσος και δεν είχε πλησιάσει ποτέ στις κατοικημένες κοινότητες. Η αρκούδα ονομαζόταν Άρθουρ και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για πολλά χρόνια από τους δασοφύλακες της Agent Green  στην περιοχή. Ήταν δε, γνωστή ως άγριο είδος, όχι εξοικειωμένο στην παρουσία ανθρώπων και τις πηγές τροφής που εκείνοι πρόσφεραν” αναφέρει η ΜΚΟ.

El a fost regele Arthur, cel mai mare dintre urșii din România. Află ce soartă a avut, astăzi la StirileProTV de la orele 19.

Posted by Agent Green on Tuesday, May 4, 2021

Το BBC επισημαίνει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρίγκιπα του Λιχτενστάιν για μια δήλωση, αλλά δεν κατέστη εφικτό. “Δεν έχουμε κάποιο προσωπικό πρόβλημα με τον πρίγκιπα”, τόνισε στο BBC ο Γκάμπριελ Πάουν,  μέλος της οργάνωσης Agent Green . “Πιστεύουμε ότι είχε λάβει τη σχετική άδεια από τον αρμόδιο κυνηγετικό σύλλογο”, πρόσθεσε.

Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου της αρσενικής αρκούδας διενεργεί ήδη η αρμόδια υπηρεσία για την προστασία του Περιβάλλοντος της Ρουμανίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για τη χορήγηση κυνηγετικής άδειας στον πρίγκιπα του Λιχτενστάιν. Ωστόσο, η ΜΚΟ Agent Green διέρρευσε έγγραφο, το οποίο φέρεται να  εξασφαλίζει στον πρίγκιπα τετραήμερη άδεια εντός Μαρτίου στην κομητεία Κοβάσνα. Στο έγγραφο περιλαμβάνονται λεπτομέρειες για τον θάνατο μιας αρκούδας στο χωριό Οϊντούλα της Τρανσυλβανίας. Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα