ΑΘΗΝΑ
19:57
|
24.04.2024
"Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο" ωστόσο "εάν δεν είναι κατάλληλο, θα πρέπει να αποσυρθεί" τονίζει ο σύζυγος της 44χρονης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας για τον θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Η άτυχη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, πέθανε περίπου 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο θάνατός της σχετίζεται με το εμβόλιο. Το περιστατικό συνέβη στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της 44χρονης.

H άτυχη γυναίκα ανέβασε πυρετό το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, αφού εμβολιάστηκε, και κατέληξε τα ξημερώματα της Τρίτης.

Φέρεται να είχε καρδιολογικό ιστορικό, ενώ όπως δήλωσε, στην ενημέρωση για τον κορονοϊό η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο θάνατος δεν συνδέεται με θρομβώσεις.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι δεν υπήρξε κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης για την μικροσκοπική ανάλυση των δειγμάτων.

Η οικογένεια της εκλιπούσας έχει αναθέσει σε τεχνικό σύμβουλο παράλληλη ιατροδικαστική έρευνα καθώς και εκπροσώπηση από δικηγόρο.

“Έχει γίνει νεκροτομή και οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι ο θάνατος της εκλιπούσης δεν συνδέεται με θρομβώσεις μεγάλων αγγείων ή φλεβωδών κόλπων”, είπε η κ.Θεοδωρίδου, προσθέτοντας ωστόσο, ότι υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό και είναι σε εξέλιξη λεπτομερής έλεγχος σε ότι αφορά τα αίτια του θανάτου της άτυχης γυναίκας.

“Φαίνεται ότι υπήρξε ένα έμφραγμα επί εδάφους παλαιοτέρου. Η μελέτη του περιστατικού θα είναι σχολαστική”, δήλωσε.

Tι λέει ο σύζυγος

Ο σύζυγος της 44χρονης μίλησε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η γυναίκα του, που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως αφού η γυναίκα του έκανε το εμβόλιο, έφαγαν μαζί και “δεν έδειξε κάποια προβλήματα”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως τα πρώτα συμπτώματα εμφανίστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας όταν ανέβασε δέκατα. Ωστόσο, λέει ότι “πέρασε λίγη ώρα και κοιμηθήκαμε”.

“Ξύπνησα το πρωί από τα μουγκρητά της, έπαιρνε μια ανάσα ανά δύο με τρία λεπτά”, αποκαλύπτει ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας.

Άμεσα κάλεσε ασθενοφόρο και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής, όπου και κατέληξε.”Δεν γίνεται να έχουμε σάπιο κρέας και να το προσφέρουμε στον κόσμο να το φάει”, τόνισε.

“Το θέμα είναι τι προκάλεσε (σ.σ. το έμφραγμα)” ανέφερε μιλώντας στον ANT1.

“Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό” είπε, ωστόσο υπογράμμισε πως εάν το εμβόλιο της AstraZeneca δεν είναι κατάλληλο, θα πρέπει να αποσυρθεί.

“Αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει. Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;” είπε.

“Γιατί επιμένουν να το κάνουν στους 30-39 όταν όλες οι χώρες το έχουν απαγορέψει σε αυτές τις ηλικίες; Έχουμε οι Έλληνες διαφορετικό DNA;” πρόσθεσε.

“Χειροκροτώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρουν τα εμβόλια γρήγορα στη χώρα μας, αλλά αν προκαλεί προβλήματα, πέταξέ το” κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα