ΑΘΗΝΑ
06:17
|
25.04.2024
Την παρείσφρηση «ακραίων και ανατρεπτικών στοιχείων» καταλογίζει στα συνδικάτα η κυβέρνηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ευθεία προειδοποίηση κατά των συνδικάτων απηύθυνε η κυβέρνηση της Αλγερίας, κατηγορώντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που ηγούνται των διαδηλώσεων πως έχουν επιτρέψει την παρείσφρηση «ακραίων και ανατρεπτικών στοιχείων» στις διαδηλώσεις που εδώ και μήνες συγκλονίζουν την αφρικανική χώρα.

Η προειδοποίηση της κυβέρνησης έρχεται μερικές μέρες μετά την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα 230 πυροσβέστες που διαδήλωναν με αιτήματα την αύξηση των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ενώ έχουν προγραμματιστεί κοινοβουλευτικές εκλογές για τις 12 Ιουνίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, αναφερόμενος στους διαμαρτυρόμενους πυροσβέστες, έκανε λόγο για «συνωμοσία που προκαλείται από κόμματα εχθρικά στα συμφέροντα της χώρας».

Πέραν των οικονομικών αιτημάτων, στις πρόσφατες πολυπληθείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας βασικό παραμένει το αίτημα της διεύρυνσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, με τους διαδηλωτές να κρατούν σημαίες της Αλγερίας, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης του τωρινού προέδρου, Αμπντελματζίντ Τεμπούν, και του στρατού, όπως «κυβέρνηση πολιτικών, όχι στρατιωτικών» και «ελευθερία Τύπου και έκφρασης».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 70 είναι οι κρατούμενοι που διατηρούν σχέσεις με το πολιτικό κίνημα Χιράκ, που έχει ως κύριο αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την ανατροπή του status quo του 1962, το οποίο εξασφάλιζε στον αλγερινό στρατό ρόλο ρυθμιστή στην πολιτική ζωή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα