ΑΘΗΝΑ
11:35
|
20.04.2024
Σε πεδίο μάχης μετέτρεψαν τον προαύλιο χώρο του τεμένους οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προκλητική επέμβαση στον προαύλιο χώρο του τεμένους Αλ Άκσα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ πραγματοποίησαν απόψε ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύοντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, σφαίρες καουτσούκ και χημικά σε βάρος εκατοντάδων Μουσουλμάνων προσκηνυτών που βρίσκονταν στην περιοχή προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 53 εξ αυτών. Από τους τραυματίες, οι 23 μεταφέρθηκαν σε παρακείμενα νοσοκομεία για περίθαλψη. Δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν με το πρόσχημα της επίθεσης σε αστυνομικούς.

Image

Η εισβολή των ισραηλινών αστυνομικών στον προαύλιο χώρο του τεμένους εν μέσω Ραμαζανιού σε συνδυασμό με την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία Σέιχ Τζαράχ, όπου Εβραίοι έποικοι και κατοχικές αρχές απειλούν με έξωση πάνω από 200 οικογένειες, ανεβάζει στο “κόκκινο” το θερμόμετρο της έντασης.

Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa τονίζει πως πολλοί από τους τραυματίες έφεραν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ στο κεφάλι και στα μάτια καθώς οι κατοχικές δυνάμεις επέμβασης επέλεξαν να τους χτυπήσουν σε ζωτικά σημεία για εκφοβισμό.

Ο προαύλιος χώρος του τεμένους θυμίζει πλέον πεδίο μάχης. Πολλοί από τους Παλαιστίνιους αντέδρασαν στην επέμβαση των αρχών φωνάζοντας “Αλλάχ αλ άκμπαρ”(Ο Θεός είναι μεγάλος).

Ο κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης κλιμάκωσης της έντασης είναι ισχυρός τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής, κατά τη “Νύχτα του Πεπρωμένου”(Laylat al-Qadr) που πραγματοποιείται πριν την ολοκλήρωση της νηστείας του Ραμαζανιού με ολονύχτιες προσευχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Παρουσιάσαμε ένα ψηφοδέλτιο προοδευτικής αριστείας

Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης συνελήφθησαν σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα