ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.05.2024
Η ανήλικη, ηλικίας 11 ή 12 ετών, τραυμάτισε ελαφρά δύο συμμαθητές της και τον επιστάτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κορίτσι, ηλικίας 11 ή 12 ετών, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο συμμαθητές της και ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου στην πολιτεία Άινταχο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μη κατονομαζόμενη μαθήτρια της έκτης τάξης δημοτικού σχολείου της πόλης Ρίγκμπι του Άινταχο έβγαλε το πιστόλι από το σακίδιο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εντός και εκτός του σχολικού συγκροτήματος. Τα τρία θύματα φέρουν ελαφρά τραύματα.

Μια δασκάλα κατάφερε να αφοπλίσει την ανήλικη και να την ακινητοποιήσει μέχρι να μεταβεί στο σχολείο του Ρίγκμπι η αστυνομία, η οποία συνέλαβε τη μαθήτρια και την έθεσε υπό κράτηση.

Το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί. Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η τοπική αστυνομία με τη συνδρομή ομοσπονδιακών πρακτόρων του FBI.

“Σήμερα το πρωί περίπου στις 9:08 π.μ., μια μαθήτρια της έκτης τάξης έβγαλε ένα πιστόλι από το σακίδιο της. Πυροβόλησε αρκετές φορές μέσα στην εγκατάσταση και τραυμάτισε τρία άτομα. Δύο από αυτά είναι μαθητές και ένας επιστάτης του σχολείου”, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας του Τζέφερσον, Στιβ Άντερσον σε συνέντευξη τύπου. “Κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών, μία δασκάλα αφόπλισε τη μαθήτρια και την κράτησε μέχρις ότου η αστυνομία την συλλάβει”, πρόσθεσε ο σερίφης Άντερσον, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει τα κίνητρα του παιδιού.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στην είσοδο του σχολείου και συνεχίστηκαν έξω από αυτό, είπε.

Μια μάστιγα για τις ΗΠΑ, οι επιθέσεις ενόπλων αναβιώνουν συνεχώς τις συζητήσεις για τη διάδοση των πυροβόλων όπλων στη χώρα, χωρίς οι συζητήσεις να καταγράφουν κάποια απτή πρόοδο. Πολλοί Αμερικανοί παραμένουν πολύ προσκολλημένοι στα όπλα τους και έσπευσαν να αγοράσουν περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας, και ακόμη περισσότερο κατά τις μεγάλες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις της άνοιξης του 2020 και τις εντάσεις που σημειώθηκαν στις προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.

Πέρυσι, περισσότεροι από 43.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ σκοτώθηκαν από πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Gun Violence Archive.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έχει ήδη ανακοινώσει τα πρώτα μέτρα που προτίθεται να λάβει για τον περιορισμό της εξάπλωσης των πυροβόλων όπλων μετά από μια σειρά πρόσφατων ένοπλων επιθέσεων στη χώρα.

“Η βία των πυροβόλων όπλων σε αυτή τη χώρα είναι επιδημία, είναι εθνική ντροπή”, είχε δηλώσει ο Μπάιντεν, σε ομιλία του στον Κήπο των Ρόδων του Λευκού Οίκου, ενώπιον ανθρώπων που επέζησαν από τέτοιες επιθέσεις και συγγενείς θυμάτων. Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα μέτρα που εισηγείται δεν παραβιάζει τη Δεύτερη Τροπολογία του Συντάγματος, η οποία, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής, εγγυάται το δικαίωμά τους να φέρουν όπλα.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα