ΑΘΗΝΑ
02:28
|
24.04.2024
45.000 και πλέον αιτήσεις σε 48 ώρες από “πρόθυμους” εθελοντές – Στόχος η μείωση του υπερπληθυσμού των ζώων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 45.000 “πρόθυμοι” υπέβαλαν αιτήσεις για να συμμετάσχουν σε μια κλήρωση από την οποία θα επιλεγούν οι εθελοντές μιας εκστρατείας μείωσης του υπερπληθυσμού των βισόνων του Γκραντ Κάνυον. Η κλήρωση διενεργείται από την Υπηρεσία Εθνικών Δρυμών των Ηνωμένων Πολιτειών (NPS) και η ζήτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν τεράστια. Το διάσημο εθνικό πάρκο της Αριζόνας θα επιλέξει τελικά 12 “ειδικευμένους” εθελοντές για τη μείωση των κοπαδιών των βισόνων που σύμφωνα με τις αρχές προκαλούν σοβαρές περιβαλλοντικές ζημιές στην ιστορική οροσειρά του Γκραντ Κάνυον.

Η θανάτωση των αμερικανικών βισόνων δεν αποκαλείται “κυνήγι” καθώς το κυνήγι απαγορεύεται στα εθνικά πάρκα των ΗΠΑ. Η συμμετοχή για την κλήρωση άνοιξε την περασμένη Δευτέρα και σε 48 ώρες οι αιτήσεις είχαν φτάσεις τις 45.040. Από το πρώτο ξεσκαρτάρισμα έχουν ξεχωρίσει 25 άτομα με δεξιότητες στο σημάδι. Η τελική 12άδα θα μπορεί να σκοτώσει βίσονες στην περιοχή του Βόρειου Ριμ της Αριζόνας. Σύμφωνα με τους κανόνες της υπηρεσίας NPS κάθε εθελοντές θα μπορεί να έχει μαζί του μια μικρή ομάδα υποστήριξης για το “κυνήγι” του βίσονα.

Οι εθελοντές δεν επιτρέπεται να κινούνται ή να μεταφέρουν τις προμήθειες με οχήματα ή υποζύγια για τη μεταφορά φορτίων. Το “κυνήγι” θα γίνει σε μια περιοχή με υψόμετρο έως και 2.400 μέτρα.

Οι αρχές αναφέρουν ότι το πιλοτικό πρόγραμμα κρίθηκε απαραίτητο μετά τη ραγδαία αύξηση των κοπαδιών των βισόνων στην περιοχή. Σήμερα υπάρχουν έως και 600 βίσονες στην περιοχή και πρέπει να απομείνουν 200. Ως εκ τούτου θα πρέπει να θανατωθούν έως και 400 ζώα για να σταματήσουν οι ζημίες που προκαλούνται σε αρχαιολογικούς χώρους των αυτοχθόνων Αμερικανών, η διάβρωση του εδάφους και η μόλυνση των υδάτων. Στις αρχές του 19ου αιώνα ο πληθυσμός των περίπου 30 εκατομμυρίων αμερικανικών βισόνων ή μπούφαλο είχε απειληθεί με εξαφάνιση. Μέχρι τα τέλη του 1800 στην περιοχή είχαν απομείνει περίπου 400 βίσονες.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα