ΑΘΗΝΑ
22:03
|
18.04.2024
Επιχειρούν περισσότεροι από 125 πυροσβέστες - Το κτίριο πιθανότατα καλύπτεται με την ίδια επένδυση που είχε ο Πύργος Γκρένφελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 125 πυροσβέστες δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που εκδηλώθηκε σε πολυώροφο κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων στο ανατολικό Λονδίνο, το οποίο εκτιμάται πως καλύπτεται από την ίδια επένδυση που είχε ο Πύργος του Γκρένφελ.

Το 2017 ο Πύργος Γκρένφελ  κάηκε ολοσχερώς στοιχίζοντας τη ζωή 72 ανθρώπων ενώ κανείς ακόμα δεν έχει λογοδοτήσει για τις ευθύνες της τραγωδίας.

Η φωτιά που μαίνεται κοντά στην περιοχή Κανάρι Γουάρφ στις όχθες του Τάμεση εστιάζεται στον 8ο, 9ο και 10ο  όροφο του κτιρίου των συνολικά 19 ορόφων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Τουλάχιστον 20 οχήματα της πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς.

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας τραυματιοφορέων του Λονδίνου δήλωσε στο BBC ότι ένας “αριθμός ανθρώπων δέχεται τις πρώτες βοήθειες”. Οι πρώτες κλήσεις για τη φωτιά έγιναν στην Πυροσβεστική Υπηρεσίας στις 08:55 το πρωί τοπική ώρα.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός πυρασφάλειας του κτιρίου άργησε να ενεργοποιηθεί για τουλάχιστον μισή ώρα, ενώ ένας κάτοικος αντιλήφθηκε τη φωτιά, όταν ξύπνησε από τη μυρωδιά του καπνού.  
Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη προς το παρόν.

Πηγή: Daily Mail, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα