ΑΘΗΝΑ
11:00
|
20.04.2024
Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πράσινο φως στο σχέδιο άρσης των περιορισμών που έθεσε υπό συζήτηση η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων στο πλαίσιο καθιερωμένης τηλεδιάσκεψης της Παρασκευής. Λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από 14/5 αναμένεται να ανοίξουν τα μουσεία, από 21/5 τα θερινά σινεμά, ενώ από 28/5 θα επιτρέπονται οι θεατρικές και μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα.

Τα παραπάνω ανοίγματα θα γίνουν συνοδεία αυστηρών μέτρων ατομικής προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων, οι αποστάσεις ασφαλείας, τα self test στους εργαζόμενους κλπ.

Παράλληλα, η Επιτροπή συναίνεσε στην επαναλειτουργία των αθλητικών ακαδημιών, σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά σταθερά γκρουπ, μέχρι 10 ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση για επανεκκίνηση των παραπάνω δραστηριοτήτων έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων της Τετάρτης (5/5) σύμφωνα με τις οποίες:

  • Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο, στο λιανεμπόριο.
  • Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση ειδικό πρωτόκολλο
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.
  • Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.
  • Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Σχετικές ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στις 6 το απόγευμα. Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 7 Μαΐου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η κωμικοτραγική κατάσταση του Ισραήλ

Νέα κεφαλή για πυραύλους Κρουζ δοκίμασε η Βόρεια Κορέα

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα