ΑΘΗΝΑ
03:24
|
25.04.2024
Η στρατιωτική κυβέρνηση της Μιανμάρ ανακοίνωσε πως στο εξής η κυβέρνηση των εκτοπισμένων ηγετών της χώρας θα αντιμετωπίζεται βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι στρατιωτικοί ηγέτες της Μιανμάρ χαρακτήρισαν ως τρομοκρατική οργάνωση την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (NUG), μια επιτροπή εκτοπισμένων νομοθετών (γνωστή ως CRPH0 που συγκροτήθηκε μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, και την κατηγόρησαν για βομβαρδισμούς, εμπρησμούς και δολοφονίες, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Υπήρξαν βόμβες, πυρκαγιές, δολοφονίες και απειλές με σκοπό την καταστροφή του διοικητικού μηχανισμού της κυβέρνησης»  ανέφερε η ανακοίνωση της χουντικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η NUG θα υπάγεται στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Οι βομβιστικές επιθέσεις αποτελούν πλέον σύνηθες φαινόμενο στη χώρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί τοπικές πολιτοφυλακές για να αντιμετωπίσουν τον στρατό. Παράλληλα, οι διαμαρτυρίες κατά της χούντας συνεχίζονται καθημερινά από την 1η Φεβρουαρίου που ο στρατός ανέλαβε βίαια τη διακυβέρνηση της χώρας. Τουλάχιστον 776 πολίτες έχουν δολοφονηθεί από δυνάμεις ασφαλείας και 3.778 κρατούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων, τα οποία η χούντα αμφισβητεί και αντιτείνει ότι τουλάχιστον δώδεκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατός της Μιανμάρ ανέλαβε βίαια την εξουσία την 1η Φεβρουαρίου, ισχυριζόμενος απάτη σε εκλογές του Νοεμβρίου, τις οποίες είχε κερδίσει το κόμμα της Αούνγκ Σαν Σου Κίι, αν και η εκλογική επιτροπή απέρριψε επανειλημμένως τους ισχυρισμούς περί νοθείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα