ΑΘΗΝΑ
17:57
|
19.09.2024
Ενίσχυση της υπό διωγμό ορθοδοξίας της Ουκρανίας, από αρχιερείς διεθνώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διχασμός στο ίδιο το Σώμα της Εκκλησίας, το Σώμα του Χριστού, στον οποίο προέβη το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, συνεχίζει να ταράσσει την Ορθοδοξία, αλλά και να φέρνει μηνύματα στήριξης στην διωκόμενη Ορθοδοξία της Ουκρανίας.

Γι’ αυτό ακριβώς και έχουν και πολιτική σημασία οι ευχές που απηύθυναν στον κανονικό ηγέτη της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία, μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο και τον διωκόμενο πιστό Ορθόδοξο ουκρανικό λαό, εκκλησιαστικοί άνδρες από κάθε άκρη του Ορθόδοξου Κόσμου, στηρίζοντάς τον την ώρα του διωγμού.

Στο μήνυμα του επισκόπου Μπουντιμλιάν και Νίκσιτς Ιωαννικίου αναφέρεται ειδικότερα: «Προσευχόμενος εύχομαι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και τον πιστό λαό της χαρά, να παύσει η αδελφική αιματοχυσία, να επικρατήσει ειρήνη και αδελφική αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων καλής θελήσεως στην αδελφική σλαβική χώρα. Συμμεριζόμενος μαζί σας, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, τη χαρά της μεγάλης πασχαλινής πανηγύρεως, εύχομαι ο Κύριος να σας χαρίζει τη θεία δύναμή του για τη νίκη επί της αμαρτίας, του ψεύδους και του αδελφικού διχασμού, προκειμένου να είσθε πάντοτε κοινωνοί της Αναστάσεώς Του».

Ο μητροπολίτης Λόβετς Γαβριήλ στο μήνυμά του ευχήθηκε πνευματική πρόοδο στην Ουκρανία και την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. «Είθε ο Κύριος να ευλογεί την όμορφη ορθόδοξη Ουκρανία, να δώσει ειρήνη, ευημερία και σωτηρία στους χριστιανούς».

«Η Βουλγαρική και η Ουκρανική Εκκλησία είναι ένα Σώμα Χριστού», συνέχισε ο μητροπολίτης Γαβριήλ και πρόσθεσε: «Ζούμε με το Πνεύμα του Χριστού. Και εάν χαίρεται ο ένας, ο άλλος χαίρεται επίσης, εάν ο ένας πάσχει, συμπάσχει και ο άλλος […] Ο Αναστάς Κύριος είθε να σας ανταμείψει με θεϊκή χαρά για όλες τις δυσκολίες και να χαρίσει σωτηρία σε όλους σας».

Ο μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας ειδικότερα στο μήνυμά του υπογράμμισε: «Αυτές τις πασχαλινές ημέρες αισθανόμαστε τη χαρά, την οποία το Φως του Χριστού κόμισε στη γη και θέλουμε να τη μοιρασθούμε με όλους τους ορθοδόξους, ιδίως με τους ορθοδόξους Ουκρανούς, οι οποίοι δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια, ενώ η τοπική Εκκλησία υποφέρει από μεγάλους πειρασμούς».

«Αυτές τις πασχαλινές ημέρες είμαστε μαζί σας», διαβεβαίωσε ο κ. Ησαΐας και συμπλήρωσε: «Προσευχόμαστε για εσάς, για την ενότητά σας, ώστε να επικρατήσει ειρήνη στην ουκρανική γη, ώστε να παύσουν όλες οι εχθροπραξίες και οι επιθετικές ενέργειες κατά της Εκκλησίας».

«Η χαρά του Αναστάντος Σωτήρος Χριστού ας παραμένει στις καρδιές μας», αναφέρεται ειδικότερα στο μήνυμα του αρχιεπισκόπου Λιουμπλίν και Χολμ Άβελ, στο οποίο επίσης σημειώνεται: «Το 2021 υποφέρουμε πολλά […] Αλλά ας αναθέτουμε την ελπίδα στον εκ νεκρών Αναστάντα Σωτήρα Χριστό.».

«Όλοι εμείς στον κόσμο ομολογούμε τη σταυρική πορεία του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, βιώνοντας αυτή τη δύσκολη εποχή», αναφέρει ιδιαιτέρως το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Μιχαλουπόλεως και Κοσίτσας Γεωργίου, που συνεχίζει: «Όμως, ελπίζοντας στον λόγο του Θεού, που διατυπώθηκε κατά την εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου στις εποχές του Αγίου Ισαποστόλου Κωνσταντίνου του Μεγάλου: “Ἐν τούτῳ νίκα”, πιστεύουμε ακραδάντως και γνωρίζουμε ότι του σταυρού έπεται η Ανάσταση»

«Θέλουμε να συγχαρούμε τον Μακαριώτατο μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο, τον κανονικό Προκαθήμενο της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και το ποίμνιό του, που του εμπιστεύθηκε ο Θεός, για την επικείμενη Λαμπροφόρο Νίκη του Κυρίου Ιησού Χριστού επί του θανάτου, του φόβου, της νόσου και της αμαρτίας. Χαιρόμαστε και ελπίζουμε μαζί σας, αναμένουμε μια νέα συνάντηση, προκειμένου να συλλειτουργήσουμε μαζί Σας, Μακαριώτατε, και να ευλογηθούμε», σημείωσε επίσης στο μήνυμά του ο ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Τσεχίας και Σλοβακίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα