ΑΘΗΝΑ
21:53
|
24.04.2024
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απολιθώματα εννέα Νεάντερταλ σε προϊστορικό χώρο κοντά στη Ρώμη, ανέφερε το Σάββατο το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απολιθώματα που φέρονται να ανήκουν σε εννέα άντρες Νεάντερταλ, βρέθηκαν σε  προϊστορική τοποθεσία στο σπήλαιο Grotta Guattari στο San Felice Circeo της Ιταλίας σύμφωνα με ανακοίνωση του ιταλικού Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Αθλητισμού και Τουρισμού που μεταφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οκτώ από τα απολιθώματα χρονολογούνται πριν από 50.000 έως 68.000 χρόνια, ενώ ένα, το παλαιότερο, χρονολογείται πριν από 90.000 έως 100.000 χρόνια, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του. 

Βίντεο που κυκλοφόρησαν έδειξαν οστά, κρανία και άλλα μέρη του σώματος που βρέθηκαν στο σημείο.

Ο Νεάντερταλ εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 40.000 χρόνια. Δεν είναι σαφές για ποιον λόγο συνέβη αυτό, ωστόσο εικάζεται ότι υπήρξε αδυναμία προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και αυξημένος ανταγωνισμός λόγω της σταδιακής εμφάνισης άλλων ειδών. 

Λαμβάνοντας υπόψιν άλλα ευρήματα που έχουν βρεθεί στο σημείο κατά το παρελθόν, υπάρχουν συνολικά 11 άτομα στο σπήλαιο Grotta Guattari που «επιβεβαιώνεται ως ένα από τα πιο σημαντικά σημεία στον κόσμο για την ιστορία του ανθρώπου του Νεάντερταλ» σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

«Είναι όλοι ενήλικες, εκτός από έναν που μπορεί να ήταν σε πρώιμη ηλικία» δήλωσε ο Francesco Di Mario, επικεφαλής της ανασκαφής. Βρέθηκαν επίσης ζωικά υπολείμματα μεταξύ αυτών ενός μεγάλου εξαφανισμένου βοοειδούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα