ΑΘΗΝΑ
10:00
|
19.04.2024
Σειρά βίντεο στο κανάλι της CIA στο youtube προσπαθούν να αναδείξουν ένα «διαφορετικό» πρόσωπο της υπηρεσίας, και να την καταστήσουν προσφιλή στο ευρύ κοινό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μία σειρά βίντεο στην ενότητα Working at CIA στο κανάλι της στο youtube, η υπηρεσία επιχειρεί να προσελκύσει νέα πρόσωπα στους κόλπους των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εργαλειοποιώντας τις μειονότητες και τις ευάλωτες ομάδες των ΗΠΑ, καθώς και την καταπάτηση των δικαιωμάτων που έχουν υποστεί από τις ίδιες τις δυνάμεις ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες.

Στο βίντεο με τις περισσότερες προβολές, μια γυναίκα με το όνομα Mija, (που άγνωστο γιατί, διευκρινίζει ότι είναι cis-gender, ταυτίζεται δηλαδή με το φύλο που της αποδόθηκε κατά τη γέννηση) επιχειρεί να παρουσιάσει την CIA ως ένα χώρο συμπεριληπτικό για τις φεμινίστριες, τις θηλυκότητες, άτομα που έχουν διαγνωστεί με κάποια αγχώδη διαταραχή, ακόμη και τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Φορώντας ένα μπλουζάκι με υψωμένη τη γροθιά διηγείται ότι οι γονείς της ήταν πρώτη γενιά μεταναστών των ΗΠΑ, τονίζει την λατινική της καταγωγή και την διαθεματικότητα που διακατέχει τη ζωή της, καθώς είναι μητέρα, εργαζόμενη στη CIA, έχει διαγνωστεί με Γενικευμένη Αγχώδη Διαταραχή και είναι φεμινίστρια.

«Είμαι ο εαυτός μου και δεν χρειάζεται να απολογηθώ σε κανέναν για αυτό. Θέλω να κάνεις κι εσύ το ίδιο, όποι@ κι αν είσαι. Είτε δουλεύεις για στην #CIA​, είτε κάπου αλλού στον κόσμο» αναγράφεται στην περιγραφή του βίντεο, που συνοδεύεται με τα hashtags #CIA, #KnowYourValue, #WomenInIntel.

Σημειώνεται ότι η ίδια τακτική ακολουθείται και στα υπόλοιπα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στην ενότητα, με τη CIA να προβάλλεται ως φιλόξενος χώρος για κάθε μειονότητα και «διαφορετικότητα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα