ΑΘΗΝΑ
11:34
|
26.04.2024
Καμία ανάληψη ευθύνης για τη νέα επίθεση – Γυναίκες και παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας εναντίον λεωφορείου στο Αφγανιστάν, όπου η βία κλιμακώνεται μεσούσης της διαδικασίας αποχώρησης των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα. Στο μεταξύ, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να προχωρήσουν σε τριήμερη κατάπαυση του πυρός ενόψει ενόψει της γιορτής Έιντ αλ Φιτρ που σηματοδοτεί το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού.  

Η νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Ζαμπούλ κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής ηγεσίας, Γκουλ Ισλάμ Σιάλ. Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους δεκάδες τραυματίες υπάρχουν πολλές γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν οι τραυματίες είναι συνολικά 28.

Καμία οργάνωση δεν έχει ακόμα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Στο μεταξύ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μίνι λεωφορείο χτυπήθηκε από βόμβα, βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ανθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο σχολείο στη δυτική Καμπούλ χτυπήθηκε από βόμβα και ο απολογισμός των νεκρών, κυρίως μαθητών, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 68 νεκρούς, όπως δήλωσαν Αφγανοί αξιωματούχοι, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για να περιθάλψουν τους 165 τραυματίες, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια αναγνώρισης της ταυτότητας των θυμάτων.



Πηγή: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα