ΑΘΗΝΑ
19:40
|
26.04.2024
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου στελέχους της Χρυσής Αυγής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξηγήσεις ζητεί η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, μετά τη δήλωση του νομικού εκπροσώπου του καταζητούμενου και φυγόποινου, Χρήστου Παππά, στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Σύμφωνα με τον Περικλή Σταυριανάκη υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του καταζητούμενου στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης και “κρατικού παράγοντα”. Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Παππάς παραμένει ασύλληπτος από την 7η Οκτωβρίου του 2020, την ημέρα της ανακοίνωσης της ιστορικής καταδίκης της Χρυσής Αυγής.  

Ο νομικός εκπρόσωπος του 60χρονου Χρήστου Παππά αναφέρει στην εφημερίδα ότι “ο πελάτης μου έχει δημιουργήσει έναν ασφαλή τρόπο επικοινωνίας με ανθρώπους του στην Ελλάδα. Προ μερικών εβδομάδων προώθησαν μέσω αυτών των διαύλων αίτημα που μου διατυπώθηκε από κρατικό παράγοντα να εμφανιστεί στις Αρχές και αυτό να ληφθεί υπόψη στη μετέπειτα μεταχείρισή του. Όμως δεν υπήρξε καμία σχετική απόκρισή του, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Εκτιμώ ότι θα επανεξετάσει τη στάση του όταν καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση για τη δράση της Χρυσής Αυγής και οριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο”. 

Ο κ. Καμπαγιάννης έκανε λόγο για “δήλωση-βόμβα” και αναρωτιέται απευθυνόμενος προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: “Τελικά, θα τον συλλάβετε τον Παππά, κύριε Χρυσοχοΐδη, ή θα διαπραγματεύεστε μαζί του; Και πόσο θα διαρκέσει αυτή η “διαπραγμάτευση” ; Θυμίζουμε ότι επί υπουργίας Χρυσοχοΐδη ήταν φυγόδικος και ο Περίανδρος για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή. Ο Περίανδρος παραδόθηκε μόνος του μετά από επτά χρόνια…”.

Το δημοσίευμα σχολίασε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στο Twitter: “Ο συνήγορος του νεοναζί Παππά δήλωσε ότι μετέφερε στον πελάτη του πρόταση ‘κρατικού παράγοντα’ να παραδοθεί και αυτό ‘να ληφθεί υπόψη στην μετέπειτα μεταχείρισή του’. Ισχύει και αν ναι τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με έναν καταδικασμένο νεοναζί;”.

Με πληροφορίες από Εφ.Συν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα