ΑΘΗΝΑ
06:44
|
20.04.2024
Χαρακτηρίζει ως fake news τις καταγγελίες για τις καταστροφικές ενέργειες με κομπρεσέρ στο Βράχο της Ακρόπολης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη χαρακτηρίζει ως fake news την καταγγελία για καταστροφικές ενέργειες στον Βράχο της Ακρόπολης, η οποία συνδέεται με τη χρήση κομπρεσέρ σε εργασίες οι οποίες εκτελέστηκαν σε παρακείμενο χώρο από εκείνον όπου είχε σημειωθεί η καταστροφή αρχαίων που είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά του και σχετικό φωτογραφικό υλικό το Κοσμοδρόμιο στις 7 Μαρτίου 2021.

“Όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν περί χρήση κομπρεσέρ στην Ακρόπολη αποτελούν ένα ακόμη fake news. Κάποιοι επιχειρούν να διασύρουν την Ακρόπολη και μαζί με αυτήν και τη χώρα”, απαντή η Λίνα Μενδώνη, η οποία ισχυρίζεται ότι οι οι φωτογραφίες με το κομπρεσέρ προέρχονται από έναν πρόχειρο οικίσκο, που φιλοξενεί από την δεκαετία του ‘80 το ηλεκτρολογείο της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ, “θύμα” του κομπρεσέρ είχε πέσει ένα αρχαίο γλυπτό που βρέθηκε σε “λάθος” θέση, κατά τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Βράχο της Ακρόπολης για την απορροή των ομβρίων υδάτων.

Η Λίνα Μενδώνη, ισχυρίζεται ότι επειδή κατά την διάρκεια των εργασιών για την δημιουργία αγωγού ομβρίων υδάτων, εντοπίστηκε φυσικός βράχος ζητήθηκε, από την Παρασκευή, τροποποίηση της μελέτης προκειμένου το υδραυλικό έργο να μεταφερθεί τουλάχιστον 60 εκ ψηλότερα. 

Οι παραπάνω δηλώσεις της συνοδεύονται από μία σειρά φωτογραφιών, οι οποίες ισχυρίζεται ότι απεικονίζουν τον χώρο όπου χρησιμοποιήθηκε το κομπρεσέρ.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα