ΑΘΗΝΑ
22:15
|
03.12.2021
Δεν ήξερε... Δεν θυμόταν.... Είναι "αθώος"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Αρνούμαι τις κατηγορίες… Είμαι αθώος…Δεν γνωρίζω…Δεν θυμάμαι” Αυτές τις φράσεις άκουγε, κυρίως, επί τουλάχιστον δύο ώρες ο 30ος ανακριτής Αθηνών από τον αμφιλεγόμενο τηλεπαρουσιαστή, Μένιο Φουρθιώτη, καθώς επέμεινε ότι δεν ήταν σχεδιασμένες από τον ίδιο οι επιθέσεις στο σπίτι του με καλάνσικοφ και αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το κείμενο της απολογίας του που διέρρευσε στον Τύπο, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τους δύο συγκατηγορούμενούς του, ουσιαστικά, τους είχε προσλάβει για τον συνοδεύουν στη διαδρομή από το κανάλι στο σπίτι του και αντίστροφα.

Ισχυρίστηκε πως δεν είχε συχνές συναντήσεις μαζί τους αλλά “πάρα πολλές τηλεφωνικές κλήσεις”, αρνούμενος εντούτοις πως έστειλε τις κρίσιμες ώρες σε έναν από τους συγκατηγορούμενους του μήνυμα με το περιεχόμενο “αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω”. Πρόσθεσε δε πως είναι “διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών” και για αυτό το λόγο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο τηλεφωνικό νούμερο επικοινωνίας με τους συγκατηγορούμενους.

Ερώτηση: Τον αριθμό…… τον χρησιμοποιείτε;

Απάντηση: Όχι. Είμαι διαχειριστής και εκπρόσωπος πολλών εταιρειών και έχουμε πολλά εταιρικά τηλέφωνα και αδυνατώ να γνωρίζω ποιος συγκεκριμένα χρησιμοποιεί τον αριθμό αυτό.

Ερώτηση: Άρα δεν στείλατε και το μήνυμα στις 16.04.2021 και ώρα 01.55 στον Γ. Π. με το περιεχόμενο «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω»;

Απάντηση: Όχι δεν έστειλα αυτό το μήνυμα. (…..)

Ερώτηση: Στις 16.4.2021 και ώρα 01.00 όταν συνέβη το περιστατικό των πυροβολισμών στους αστυνομικούς εσείς απασχολούσατε στη φύλαξή σας ήδη τους συγκατηγορούμενούς σας Γ.Π και Γ.Σ;

Απάντηση: Εγώ σίγουρα μιλούσα με τον Γ. Π με τον οποίο είχα περισσότερη οικειότητα και τον πίεζα να έρθει γιατί φοβόμουν αλλά πάντως νομίζω ότι δεν είχαν αναλάβει ακόμη καθήκοντα φύλαξής μου. Μάλιστα θυμάμαι ότι λόγω των πυροβολισμών στους αστυνομικούς είχα τρομοκρατηθεί και είχα καλέσει και τους δικηγόρους μου (…..).

Ερώτηση: Στο περιστατικό των πυροβολισμών στην οικία σας στις 16.04.2021 και ώρα 22:11 εσείς απασχολούσατε τους ανωτέρω;

Απάντηση: Σίγουρα δεν είχαν ξεκινήσει ή αν είχε ξεκινήσει η φύλαξη θα είχε ξεκινήσει περιμετρικά της οικίας και πάλι σας λέω δεν το θυμάμαι με βεβαιότητα. Εγώ το βράδυ των πυροβολισμών μιλούσα με τον (….), ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς από το τηλέφωνο. Αμέσως έκλεισα το τηλέφωνο έπεσα κάτω και χτύπησα το συναγερμό. Κάλεσε ο… την αστυνομία και εγώ κάλεσα όλους τους δικηγόρους μου τρομοκρατημένος.

Σε σχέση με την φρούρησή του είπε πως αυτή ουδέποτε του αφαιρέθηκε.

Αρνούμαι τις κατηγορίες (….). Η φρουρά ουδέποτε αφαιρέθηκε. Πρόκειται για παρερμηνεία. Φρουρούμαι μέχρι σήμερα απλά όχι στο βαθμό που φρουρούμουν πριν. Το σπίτι αυτή τη στιγμή φυλάσσεται όπως και ο εργασιακός μου χώρος.

Και στις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες, δηλαδή την εκπομπή, την εφημερίδα, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες υπάρχει αυστηρή επιτήρηση και φρούρηση. Η προσωπική μου φρουρά είναι αυτή που αφαιρέθηκε.

Οι απολογίες των άλλων δύο

Οι συγκατηγορούμενοι του Φουρθιώτη, που επίσης προφυλακίστηκαν ως ύποπτοι τέλεσης νέων εγκλημάτων, απολογούμενοι αρνήθηκαν πως ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν σε βάρος των αστυνομικών και έκαναν τις επιθέσεις στο σπίτι του παρουσιαστή. Ισχυρίστηκαν πως ήταν παιδικοί του φίλοι… και πως συνεργάστηκαν για την φύλαξη του παρουσιαστή μετά από δικό του παράκληση…

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Μ. Φουρθιώτη κρίθηκαν προφυλακιστέοι με το ίδιο σκεπτικό με τον παρουσιαστή, ότι δηλαδή εάν αφεθούν ελεύθεροι, θα διαπράξουν νέα αδικήματα.

Ειδικότερα, ο 42χρονος που έδειξε να γνώριζε περισσότερο καιρό τον παρουσιαστή με την ιδιότητα του φύλακα αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Τα τελευταία τρία χρόνια εργάζομαι στο κανάλι νέο Έψιλον. Εκεί έβλεπα τον κ. Φουρθιώτη να πηγαινοέρχεται πάντα με συνοδούς. Πάντα είχε συνοδεία και από την ελληνική αστυνομία και από ιδιωτική φύλαξη. (….) Με τον Γ.Σ γνωριζόμαστε από παιδιά.

Πριν κανένα μήνα περίπου ο Φουρθιώτης με έπαιρνε από πολλά διαφορετικά νούμερα – δεν θυμάμαι να σας πω κάποιο συγκεκριμένο – και μου ζητούσε να του γνωρίζω πρόσωπα που θα τον συνόδευαν σε διάφορες μετακινήσεις του, που θα ήταν μαζί με αστυνομικούς. Μου ζήτησε και εμένα να τον συνοδεύσω όχι όμως για 24ωρη φύλαξη γιατί αδυνατούσα.

Υπογράψαμε σύμβαση μίσθωσης με αμοιβή 1.000 ευρώ το μήνα. Μου είχε υποσχεθεί και επιπλέον χρήματα

Σε σχέση με την επίμαχη νύχτα των πυροβολισμών στο γκαράζ του Φουρθιώτη είπε:

Ερώτηση: Στις 22:10 που έγιναν οι πυροβολισμοί δεν σας κάλεσε ο Φουρθιώτης;

Απάντηση: Δεν νομίζω να με κάλεσε αλλιώς θα είχα γυρίσει πίσω. Κάθε φορά που συνέβαινε το οτιδήποτε με καλούσε και μας πίεζε και μας έβριζε και καλά γιατί δεν ήμασταν εκεί να τον προστατεύσουμε. Την τελευταία φορά που πήγα με το αμάξι πάνω ήμουν μόνος μου, ήταν λίγες ημέρες πριν τη σύλληψή μου, δεν θυμάμαι όμως ημερομηνία. Ο Φουρθιώτης ήταν πολύ φορτικός και μας ενοχλούσε διαρκώς…

Ερώτηση: Από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών φαίνεται ότι ο Φουρθιώτης σας κάλεσε στις 19:40 πριν το συμβάν. Θυμάστε τη συνομιλία αυτή;

Απάντηση: Όχι δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά θα μου έλεγε πάλι να πάμε από εκεί, να του βρω άτομα για περισσότερη ασφάλεια.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο ο 48χρονος υποστήριξε ότι η μηχανή που φέρεται να χρησιμοποίησε στο περιστατικό με τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία ήταν χαλασμένη.

Αρνούμαι τις κατηγορίες….. Τη μηχανή αυτή…. την είχα αγοράσει πρόσφατα…. Ήταν χαλασμένη, δεν δούλευε και την πήρα σε τιμή ευκαιρίας για να την φτιάξω κάποια στιγμή… Η μηχανή ήταν ανίκανη να κινηθεί και επομένως είναι αδύνατον να είμαι εγώ που πυροβόλησα από τη μηχανή μου. Να σημειώσω ότι δεν βλέπω από τον αριστερό μου οφθαλμό και άρα αποκλείεται και η δυνατότητα να γυρίσω τον κορμό μου αριστερά και να πυροβολήσω, όπως κατηγορούμαι.Ζήτησα από τον αδελφό μου να πάει τα πλαστικά εξαρτήματα της μηχανής στο συνεργείο, δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, περίπου ένα δεκαήμερο πριν.

Πέρυσι τέτοιο καιρό έκαναν επέμβαση στην καρδιά μου και δεν πέτυχε και φέτος πρέπει να επαναλάβω το χειρουργείο. Επίσης έχω ζαχαροδιαβήτη (παίρνω ινσουλίνη) και λάμα στο πόδι. Δεν γνωρίζω από εκρηκτικές ύλες και ούτε γνωρίζω να κατασκευάζω βόμβες και δεν έχω καμία σχέση ούτε με το περιστατικό της έκρηξης. Τραυματίστηκα σε τροχαίο τη Δευτέρα πριν με συλλάβουν. (….) Τον κ. Φουρθιώτη τον γνωρίζω περίπου τέσσερα χρόνια. Η γνωριμία μου ξεκίνησε από τον Γ.Π ο οποίος είχε τη φύλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού party fm ήδη δέκα χρόνια. (…..) Πριν από 15 ημέρες περίπου με κάλεσε ο Γ.Π και μου είπε ότι ο Μένιος χρειάζονταν φύλαξη.

Το ποσό της αμοιβής ήταν δελεαστικό περίπου 1.500 ευρώ το μήνα. Εγώ επειδή είχα ανάγκη δέχτηκα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Και η Τσεχία στον δρόμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Όχι στη φίμωση της τέχνης»

«Φοβάμαι. Και ποιο πολίτευμα στηρίζεται πάνω στο φόβο των πολιτών;»

Eκδήλωση του Δικτύου Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών για το SLAPP στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα