ΑΘΗΝΑ
17:24
|
23.04.2024
Κυβερνητική πρωτοβουλία για να πείσει τους εξαιρετικά διστακτικούς Ρουμάνους να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με σύριγγες και βελόνες και όχι με κυνόδοντες υποδέχονται τους επισκέπτες στο διάσημο Kάστρο του Δράκουλα στα όρη της Τρανσυλβανίας, όπου η κυβέρνηση της Ρουμανίας έστησε εμβολιαστικό κέντρο. Γιατροί με τους εμβληματικούς κυνόδοντες του Δράκουλα ως αυτοκόλλητα στις ποδιές τους κάνουν μόνο το εμβόλιο της Pfizer στους επισκέπτες του κάστρου Μπραν του 14ου αιώνα στην κεντρική Ρουμανία. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι το κάστρο που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ να γράψει το κλασικό μυθιστόρημα για τον απέθαντο κόμη Δράκουλα.

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Κάστρο του Δράκουλα είναι μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης για να ενθαρρύνει τους Ρουμάνους να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες της Ρουμανίας έχουν μολυνθεί από τη νόσο Covid-19 και σχεδόν 29.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί έως και δέκα εκατομμύρια πολίτες μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, το 50% και πλέον των Ρουμάνων δηλώνει δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Globesec οι Ρουμάνοι είναι από τους πιο διστακτικούς και αρνητικούς απέναντι στον εμβολιασμό στην Ευρώπη.  

Με την πρωτοβουλία τού κάστρου Μπραν, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τα ποσοστά εμβολιασμών. Κάθε Σαββατοκύριακο του Μαΐου και χωρίς ραντεβού μπορεί να εμβολιαστεί όποιος επιθυμεί, κερδίζοντας και έξτρα μπόνους δωρεάν είσοδο στην έκθεση του κάστρου με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανισμού. “Η ιδέα ήταν να… δείξουμε πώς εμβολιάζονταν οι πολίτες 500-600 χρόνια πριν στην Ευρώπη”, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Αλεξάντρου Πρίσκου. 

Επιπλέον, πέραν του στόχου εμβολιασμού, με την πρωτοβουλία οι αρμόδιες αρχές φιλοδοξούν να φέρουν περισσότερους τουρίστες στο επιβλητικό κάστρο των Καρπαθίων, όπου ο αριθμός των επισκεπτών έχει πέσει δραματικά, λόγω της πανδημίας κορονοϊού. 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναζητείται ξανά από τις αρχές ο Φουρθιώτης -Κατηγορείται για εκβίαση

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα