ΑΘΗΝΑ
01:32
|
20.04.2024
Σκάρλετ Γιόχανσον: Είστε σεξιστές και άκυροι – Σφοδρές επικρίσεις για την απαρχαιωμένη Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το αμερικανικό δίκτυο NBC ανακοίνωσε προχωρά σε μποϊκοτάζ της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA) και ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να φιλοξενήσει και να μεταδώσει την τελετή απονομής των βραβείων των Χρυσών Σφαιρών για το 2022. Το αμερικανικό κανάλι, το οποίο μεταδίδει τη δεύτερη μετά τα Όσκαρ τελετή απονομής κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων από το 1996, επικρίνει την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ για σημαντική έλλειψη πολιτιστικής πολυμορφίας και αναμένει να δει “ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

“Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, επειδή μια αλλαγή τέτοιου μεγέθους απαιτεί χρόνο και δουλειά και νιώθουμε πως η Ένωση πρέπει να πράξει το σωστό, δεν θα μεταδώσουμε τις Χρυσές Σφαίρες για το 2022. Θεωρώντας πως ο οργανισμός θα ολοκληρώσει το έργο του, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε την απονομή τον Ιανουάριο του 2023», ανακοίνωσε το δίκτυο NBC. Επιπλέον οι εταιρείες παραγωγής WarnerMedia, Netflix και Amazon Studios έχουν ήδη αρνηθεί να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση που σχετίζεται με την Ένωση.

Μήνες τώρα η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ δέχεται σφοδρές επικρίσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα “Λος Άντζελες Τάιμς” τον περασμένο Φεβρουάριο. Το δημοσίευμα αποκάλυψε ότι η επιτροπή της Ένωσης εδώ και 20 χρόνια δεν έχει συμπεριλάβει στις τάξεις ούτε έναν Αφροαμερικανό. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την πεντάδα των καλύτερων ταινιών στις 78ες Χρυσές Σφαίρες απουσίαζαν όλες οι «μαύρες» ταινίες (« Da 5 Bloods», «One Night in Miami», «Ma Rainey’s Black Bottom», «Judas and the Black Messiah»).

Σκληρή κριτική άσκησε με επιστολή της στο περιοδικό “Variety” η Σκάρλετ Γιόχνασον χαρακτηρίζοντας τον οργανισμό σεξιστικό και ρατσιστικό. Η ηθοποιός αναφέρει ότι “το HFPA είναι ένας οργανισμός που νομιμοποιήθηκε από τους ομοειδείς του Χάρβεϊ Γουάινστιν για να συγκεντρώσει δυναμική για την αναγνώριση της Ακαδημίας”. Τόνισε ότι η ίδια απέχει από τις συνεντεύξεις Τύπου της HFPA λόγω “σεξιστικών ερωτήσεων και παρατηρήσεων” και τόνισε ότι πιστεύει πως η βιομηχανία πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την  ένωση, εκτός εάν εφαρμοστούν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις. Ως ηθοποιός που προωθεί μια ταινία, κάποιος αναμένεται να συμμετάσχει στην σεζόν των βραβείων παρακολουθώντας συνεντεύξεις τύπου καθώς και τελετές βραβείων. Στο παρελθόν, αυτό σήμαινε πως συχνά θα ερχόσουν αντιμέτωπος με σεξιστικές ερωτήσεις και παρατηρήσεις από ορισμένα μέλη του HFPA, στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης. Είναι ο ακριβής λόγος για τον οποίο, για πολλά χρόνια, αρνούμαι να συμμετάσχω στα συνέδρια τους”, έγραψε η Σκάρλετ Γιόχανσον.

Ο Τομ Κρουζ επέστρεψε όλα τα βραβεία με τα οποία έχει τιμηθεί όλα αυτά τα χρόνια ενώ ο Μαρκ Ράφαλο σε ανάρτησή του πως “δεν μπορεί να αισθανθεί περήφανος ή χαρούμενος που είναι αποδέκτης αυτού του βραβείου”, εκτός εάν ο οργανισμός αλλάξει.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα