ΑΘΗΝΑ
19:21
|
26.04.2024
Μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας η γερμανική εταιρεία, αναμένει 6 δισ. ευρω΄κέρδη από τις παραγγελίες των εμβολίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κύκλο εργασιών ύψους 12,4 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει για το 2021 η γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech, που ανέπτυξε το 2020 μαζί με την Pfizer το ομώνυμο εμβόλιο κατά της Covid-19.


Ενόψει της αυξημένης ζήτησης και των νέων παραγγελιών για το εμβόλιό της, η BioNTech, ως ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της πανδημίας, αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή της, η οποία μέχρι τώρα κυμαινόταν μεταξύ 9 και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ’

Επιπλέον, σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις τα κέρδη της εταιρείας αναμένεται να ανέλθουν στα 6 δισεκατομμύρια.

Ενδεικτικά, κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους ο κύκλος εργασιών έφθασε τα 2,05 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 27,7 εκατομμυρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020, ενώ τα κέρδη ανήλθαν σε 1,13 δισεκατομμύρια, όταν κατά το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους είχαν καταγραφεί ζημιές 53,4 εκατομμυρίων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας, για το 2021 έχουν καταγραφεί παραγγελίες για 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Συνολικά η γερμανική εταιρεία υπολογίζει ότι έως το τέλος του 2021 οι δυνατότητες παραγωγής της θα έχουν φθάσει τα 3 δισεκατομμύρια δόσεις, ενώ για το 2022 εκτιμά ότι θα επιτευχθεί περαιτέρω αύξηση.


Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, η οποία συνεργάζεται με την BioNTech στην παρασκευή και τη διανομή του εμβολίου, αναθεώρησε επίσης την πρόβλεψή της για τα έσοδά της από τις πωλήσεις του εμβολίου το 2021. κατά 70%, τα οποία αναμένεται να ανέλθουν στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα