ΑΘΗΝΑ
03:53
|
05.10.2023
Μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας η αμερικανική εταιρεία, αναμένει 26 δισ. δολάρια έσοδα από τις πωλήσεις των εμβολίων μέσα το 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Aστρονομικά αναμένεται να είναι τα κέρδη από τις πωλήσεις των εμβολίων για τον κορονοϊό της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer, το 2021.

Ως μεγάλος κερδισμένος της πανδημίας, η αμερικανική εταιρεία αναμένει τα έσοδα από τις πωλήσεις των εμβολίων να ανέλθουν στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια – πάνω από το ένα τρίτο του ετήσιου τζίρου της εταιρείας.

Το σκεύασμα, που αναπτύθηκε σε συνεργασία με τη γερμανική φαρμακευτική BioNTech, απέδωσε κέρδη της τάξεως των 3,5 δισ. δολαρίων στη Pfizer, κατά τους πρώτους μήνες του έτους.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική φαρμακευτική είχε υπολογίσει έσοδα ύψους 15 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις των εμβολίων μέσα στο έτος.

Τελικά, το εμβόλιο δύο δόσεων που τιμολογείται πλέον στα 39 δολάρια στις ΗΠΑ και στα 30 στην Ευρώπη, θα αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας επιπλέον 73% από τις αρχικές εκτιμήσεις της.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις βασίζονται σε συμφωνίες που υπογράφηκαν μέχρι τα μέσα Απριλίου για προμήθειες 1,6 δισ. δόσεων στην παγκόσμια αγορά το 2021.

Όλα επίσης δείχνους πως ο ρυθμός αύξησης των κερδών της δεν πρόκειται να καμφθεί καθώς ανέφερε ότι αναμένει “διαρκή ζήτηση” για το εμβόλιο, κατά τρόπο παρόμοιο με τα εμβόλια της γρίπης.

“Με βάση όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι η διαρκής ζήτηση για το εμβόλιό μας κατά της Covid-19 – παρόμοια με αυτό των εμβολίων για τη γρίπη – είναι ένα πιθανό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Η Pfizer προμηθεύει ήδη με σκευάσματα τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ, την Ιαπωνία και το Ισραήλ, ενώ είναι κοντά στο κλείσιμο συμφωνίας με τη Βραζιλία για 100 εκατ. δόσεις.

Η αμερικανική φαρμακευτική έχει, ακόμη, κλείσει συμφωνίες με Καναδά και Ισράηλ για την επόμενη χρονιά.

Το εμβόλιο της Pfizer ήταν το πρώτο που εγκρίθηκε από τις υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές, βασίζεται στο σύστημα MRNA, ενώ για τη συντήρησή του απαιτούνται θεμοκρασίες -80 βαθμών Κελσίου.

Η εταιρεία έχει ξεκινήσει δοκιμές και σε παιδιά από έξι μηνών μέχρι 11 ετών, ενώ στοίχημα αποτελεί η έγκριση της νέας εκδοχής του εμβολίου που θα μπορεί να συντηρείται και σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Η Pfizer, που εδράζεται στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να καταγράψει έσοδα από 70,5 έως 72,5 δισ. δολάρια αυτή τη χρονιά, με τα κέρδη από το εμβόλιο να υπολογίζονται στα 26 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή προβλέπονται από 3,55 έως 3,65 δολάρια.

Οι μελετες και η ανάπτυξη, ωστόσο, του εμβολίου οδήγησαν σε αύξηση των εξόδων της τάξεως του 20% για τη Pfizer, που μοιράζεται τόσο τα έξοδα όσο και τα κέρδη με τη γερμανική BioNTech.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει, ακόμη, ότι εφόσον η ανάπτυξη του χαπιού της για τη θεραπεία του κορονοϊού συνεχιστεί με τον τρέχοντα ρυθμό, και εάν η έγκριση από τους ρυθμιστικούς φορείς είναι γρήγορη, το φάρμακο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το τέλος του 2021.

Η εταιρεία ξεκίνησε μια πρώιμη δοκιμή του αντιιικού που λαμβάνεται από το στόμα τον Μάρτιο.

Το χάπι της Pfizer, το οποίο φέρεται να προλαμβάνει τη νόσο Covid-19,  αναμένεται να είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση εντός του τρέχοντος έτους εάν στεφθούν με επιτυχία οι πρώτες κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Βέλγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάντε το, όπως ο Πελετίδης

Ο Πελετίδης έβαλε τα γυαλιά σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και κυβερνήσεις που προκάλεσαν τα χάλια στο ΟΑΚΑ κάνοντας υποδειγματική δουλειά στο στάδιο της Πάτρας.
ΣΥΝΑΦΗ

Θα αλλάξουν όλες οι διοικήσεις των νοσοκομείων, λέει ο υπουργός Υγείας

Αύριο η επιμνημόσυνη δέηση για τον Γιάννη Ιωαννίδη

Χάθηκαν (ξανά…) έφηβες από τη δομή πρόνοιας Αγία Βαρβάρα Νέας Σμύρνης

Πρόταση ευρωβουλής για δωρεάν μεταφορά χειραποσκευών στα αεροπλάνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα