ΑΘΗΝΑ
13:54
|
26.04.2024
Εισαγγελείς από 44 πολιτείες των ΗΠΑ καλούν τo Facebook να μην προχωρήσει στη δημιουργία πλατφόρμας για παιδιά κάτω των 13 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γενικοί εισαγγελείς από 44 πολιτείες των ΗΠΑ καλούν το Facebook να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέας πλατφόρμας Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα “Le Figaro”, σε επιστολή τους προς τον CEO του ομίλου Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, Αμερικανοί νομοθέτες εκφράζουν επίσης την έντονη ανησυχία τους για τον αντίκτυπο των social media στα παιδιά.

Από την πλευρά του το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα εμφανίζει διαφημίσεις στο παιδικό Instagram “που θα απευθύνεται σε παιδιά κάτω των 13 ετών”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ωστόσο, τo σχέδιο του Facebook να δημιουργήσει το “παιδικό Instagram” δίνοντας τη δυνατότητα “ασφαλούς¨ χρήσης της εφαρμογής δεν φαίνεται να πείθει τις αμερικανικές πολιτείες, σχολιάζει το CNBC.

Μέχρι τώρα, η θυγατρική του Facebook δεν επέτρεπε σε παιδιά κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμό Instagram.

Στις 21 Μαρτίου, εκπρόσωπος του Facebook ανέφερε ότι η εταιρεία εξετάζει τον σχεδιασμό εκδοχής της πλατφόρμας, την οποία θα μπορούν να ελέγχουν οι γονείς των ανήλικων χρηστών, αντίστοιχη με την πλατφόρφμα επικοινωνίας “Messenger Kids”, που απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών.

Το Facebook τονίζει ότι αν και η σύμβαση δημιουργίας νέου λογαριασμού στο Instagram ζητεί από τον χρήστη να δηλώσει την ηλικία του, κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την κατάθεση ψευδών στοιχείων. Έτσι, σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της ψευδούς δήλωσης ηλικίας μέσω νέων αλγορίθμων που θα διαπιστώνουν την ηλικία των χρηστών “σκανάροντας” τις δημοσιεύσεις τους στο Instagram.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα