ΑΘΗΝΑ
09:09
|
23.04.2024
Σε παθολογική ζήλεια αποδίδεται η ενέργεια του 28χρονου Τεόντορο Μασιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αξιωματούχοι στο Κολοράντο δηλώνουν ότι ο ένοπλος, ο οποίος σκότωσε έξι ανθρώπους σε πάρτι γενεθλίων, ήταν ταραγμένος γιατί δεν είχε προσκληθεί στην οικογενειακή γιορτή. Η αστυνομία αναφέρει ότι ο 28χρονος Τεόντορο Μασιάς σκότωσε την 28χρονη κοπέλα του Σάντρα Ιμπαρά-Πέρες και άλλους πέντε συγγενείς της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς την περασμένη Κυριακή στο Κολοράντο Σπρινγκς. Το πάρτι είχε διοργανωθεί για τρεις συγγενείς, εκ των οποίων οι δύο πέθαναν.

“Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί βρήκαν έξι ενήλικες νεκρούς και έναν ενήλικα άνδρα βαριά τραυματισμένο, ο οποίος μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του”, ανέφερε η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του Κολοράντο Σπρινγκς. Η Αστυνομία επισημαίνει ότι ο ένοπλος δράστης είχε διαπληκτιστεί με την εν λόγω οικογένεια πριν από μία εβδομάδα και είχε θέματα παθολογικής ζήλειας.

“Στον πυρήνα αυτής της απεχθούς πράξης είναι το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες Τρίτη ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς, Βινς Νίσκι. “Όταν ο δράστης συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν καλεσμένος στην οικογενειακή συγκέντρωση, αντέδρασε ανοίγοντας πυρ”, πρόσθεσε. Πρόσθεσε ότι ο δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο αλλά είχε θέματα εξουσίας και ελέγχου” πάνω στη σύντροφό του με την οποία είχε σχέση για περίπου έναν χρόνο. Τρία παιδιά, ηλικίας δύο, πέντε και 11 ετών, έγιναν αυτόπτες μάρτυρας του εγκλήματος χωρίς να υποστούν κάπια σωματική βλάβη.

Το νέο ένοπλο περιστατικό συνέβη σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών από τη μαζική ένοπλη επίθεση με 11 νεκρούς σε σούπερ μάρκετ της πόλης Μπόλντερ στο βορειοανατολικό Κολοράντο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει “εθνική ντροπή”, την βία των όπλων και πρότεινε ορισμένα μέτρα ελέγχου της κυκλοφορίας, διαβεβαιώνοντας όμως ταυτόχρονα, πως θα προστατεύσει την επίμαχη 14η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που επιτρέπει την οπλοκατοχή.

 

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα