ΑΘΗΝΑ
03:34
|
07.05.2024
Σκληρή γλώσσα κατά της ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης από την βουλευτή της ΝΔ. Πρόβλημα συντονισμού εσωτερικής έννομης τάξης και διεθνών συμβάσεων διαπιστώνει η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεσή της με το νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια εξέφρασε για άλλη μία φορά η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου. «Αντιλαμβάνομαι ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί τις προτάσεις των βουλευτών», ανέφερε σχολιάζοντας αποστροφή της ομιλίας του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα ότι κάποιοι κινδυνολογούν σε σχέση με τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

«Εγώ είδα άλλους να κινδυνολογούν, οι οποίοι έχουν πληρώσει εκατομμύρια για να κάνουν και ανοιχτή διαφήμιση», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Αυτό που αποδείχθηκε σήμερα από τις ακροάσεις είναι σαφές. Όλοι οι πραγματικοί επιστημονικοί φορείς, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία, τα μέλη της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, τα πανεπιστήμια, οι δικηγόροι όλης της χώρας, έκαναν τις επισημάνσεις που είχα κάνει και εγώ χθες. Και επειδή άκουσα τον υπουργό στην τηλεόραση να ισχυρίζεται περίπου ότι κανείς μας δεν ξέρει τι λέει και ότι δεν έχουμε επίγνωση κλπ, θέλω να του πω ότι δεν γίνεται έτσι η συνεργασία στο κοινοβούλιο και κανείς δεν είναι ο Πάπας της Ρώμης. Εδώ μιλάμε για την επιστήμη και την κοινή λογική».

«Η προσπάθεια όλων μας είναι με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας να προκύψει ένα όσο το δυνατόν πιο άρτιο νομοθέτημα», είπε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη που επίσης κατέθεσε σειρά προτάσεων για αλλαγές στα άρθρα του νομοσχεδίου. «Είναι νομικά αδόκιμο να υποδεικνύει ένας νόμος τον τρόπο ερμηνείας των διεθνών συμβάσεων», είπε η κ. Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε ότι «είναι αυτονόητο πως η εσωτερική έννομη τάξη δεν μπορεί να αντίκειται στις διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν τη χώρα». Η βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ότι η έννοια του συμφέροντος του παιδιού είναι μια αόριστη νομική έννοια στον Αστικό Κώδικα έτσι ώστε αυτή να εξειδικεύεται από τον δικαστή και συνεπώς δεν μπορεί να εξειδικεύεται με το νομοσχέδιο που φέρνει σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή. «Ο δικαστής είναι εκείνος που ερμηνεύει και συγκεκριμενοποιεί και δεν θεωρώ σωστό να εξειδικεύεται η έννοια του συμφέροντος του παιδιού στο νόμο και μάλιστα με κριτήρια γονεοκεντρικά», είπε η βουλευτής τη ΝΔ.

Με τη σειρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης ζήτησε να γίνει υποχρεωτικός ο θεσμός της διαμεσολάβησης πριν την προσφυγή των γονέων στο δικαστήριο, ενώ ζήτησε επίσης η επικοινωνία του γονέα με το παιδί του, εκτός από δικαίωμα να είναι και υποχρέωση, με επαναδιατύπωση των σχετικών διατάξεων.

Πηγές: Ναυτεμπορική, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα